Showcase

Soundtrack of my life

.
Because of a copyright dilemma there is no longer any music on this site. As soon as this is sorted out, this blog will have a soundtrack again.

Subscribe to feed

Karton

Published: 2017-06-27 21:04:46

Het aantal verschillende kartonnen verpakkingen dat hier in huis komt is beperkt. Het zijn vooral doosjes. Maar als ik veel teken, gebruik ik alles, zelfs de meest lullige stukjes karton.

permalink - 0 comments

Pennentest (3)

Published: 2017-06-26 14:58:37

Omdat ik niet graag iets weggooi, ben ik begonnen de gele neon-marker en de twee blauwe fijnlijners die ik van Jan Turkenburg kreeg leeg te tekenen. Daar ben ik nog wel even mee bezig, vrees ik.

permalink - 0 comments

Pennentest (2)

Published: 2017-06-25 14:27:41

permalink - 2 comments

Nespresso expo

Published: 2017-06-24 20:52:45

Galerie Oz, waar de Expeditie Alfabet werd gehouden, zou op zich een prachtige plek zijn om de 1001 Nespresso-verpakkingen een keer te laten zien. Maar ik denk niet dat het past. Duizend verpakkingen is best veel. Als je ze dichtbij elkaar hangt, passen er twaalf in een vierkante meter. Dan heb je dus tachtig vierkante meter witte muur nodig. Volgens mij hadden we voor Expeditie Alfabet achttien vierkante meter. Gelukkig ben ik nog niet klaar en kan ik er nog even over nadenken hoe ik dit wil gaan doen.

permalink - 0 comments

Nespresso (2)

Published: 2017-06-23 20:37:25

permalink - 0 comments

Pennentest

Published: 2017-06-22 19:52:01

permalink - 1 comment

Expeditie Alfabet (9)

Published: 2017-06-21 11:58:03

Dat ik zelden geld verdien met mijn kunst of vrije werk, roept bij een aantal mensen vragen op. De vreemdste vraag is: “Waarom doe je het dan?” Het idee dat geld de enige reden zou zijn om iets te doen, vind ik bizar. Ik heb diep medelijden met de mensen die dit denken en als ik zo iemand tegenkom word ik extra blij dat ik gewoon dingen doe voor mijn plezier. Natuurlijk heb ik makkelijk praten, ik verdien geld als huisschilder, maar toch. Een andere reactie is dat het zielig voor me zou zijn. Maar ik ben verre van zielig. Iemand zei ooit (ik weet helaas niet meer wie) dat geld en roem straffen zijn voor mensen niet genoeg hun best doen. Bovendien bestaat er zoiets al geestelijk inkomen. Ik denk dat er weinig mensen zijn die zo’n enorm geestelijk inkomen hebben als ik.
Vandaag hebben Adam Oostenbrink en ik de balans opgemaakt van dit project. En wat blijkt: we spelen quitte. En dan hebben we allebei nog een stapel riso-prints over ook. Dat Galerie OZ ons gratis de ruimte beschikbaar stelde en alle drank heeft betaald vertekend het plaatje misschien een beetje, maar die mannen leken er totaal niet mee te zitten. Eerlijk gezegd vind ik dit soort vriendendienst-constructies de mooiste manier om iets te organiseren. Ik heb op mijn bureau zeker tien aantekeningen liggen van dingen die mensenme vroegen of vertelden die het hele project al meer dan waard maken. Dat kun je voor geld niet kopen.
Wat je voor geld wel kunt kopen zijn de resterende riso-prints. Ik heb er foto’s van gemaakt, daardoor lijkt alles wat scheef en klopppen de kleuren niet helemaal, maar riso=prints moeten het sowieso hebben van de imperfectie, dus ik dacht dat kan wel. Dit is er nog van Adam:

Van de onderste heb ik maar een exemplaar en die houd ik zelf. Als u er eentje wilt, moet u bij Adam zijn.

Deze A2 is van mij:

De A2-prints kosten 20 euro, de A3’s 10 (en een setje van alle zes de A3-prints inclusief houten wissellijst kost 40), en een setje van tien A4 en A5 prints kost 40. Losse A4’s of A5’s kosten 5 euro. Het zine kost ook 5 euro. Zolang de voorraad strekt.
Dit zijn de A3’s:

De A4’s:

En tenslotte de A5’s:

permalink - 1 comment

Blaasstiften

Published: 2017-06-20 22:40:06

De blaasstiften die ik heb gebruikt voor Expeditie Alfabet zijn nog niet leeg. IK was begonnen om er spreuken mee te maken, maar het kan natuurlijk ook op Nespresso-verpakkingen. Niet echt spectaculair, maar ik had een leuke avond.

permalink - 1 comment

Nespresso

Published: 2017-06-20 20:22:44

Hier zijn eindelijk weer een paar Nespresso-verpakkingen. Door alle bezigheden zou ik bijna vergeten dat ik hiervan toch wel heel erg blij word!

permalink - 0 comments

Blaasstiften

Published: 2017-06-18 12:49:50

Straks is de presentatie van het boek van Ben Vranken in Akhnaton (zie u daar!) en ik heb vanochtend in de zon wat zitten knoeien met de blaasstiften die ik had gekocht voor Expeditie Alfabet. Ik had een paar spuitmallen van alfabetten gemaakt, maar ik bedacht vandaag dat ik natuurlijk ook spreuken kan spuiten.
Hier zijn de eerste twee:

Op zich kan ik van elke mal zoveel spreuken maken als ik zou willen, maar het is nogal een aanslag op mijn longen dus ik denk dat ik het bij drie houd. Wie het eerst komt…

permalink - 0 comments

Alfabetten en Spiderman

Published: 2017-06-17 15:11:36

Gisteren was de Expeditie Alfabet expo. Dat was erg leuk. Een uurtje voor de deur open ging werden Adam Oostenbrink en ik geïnterviewd voor de video dat wordt gemaakt van alle mensen die in Galerie Oz exposeren. Daarna hingen we de laatste alfabetten op en hadden we het er heel kort over of er en openingsspeech moest komen. Daar bleek niemand een voorstander van. Ik opperde de mogelijkheid om in tien minuten het werk van Stan Tenen samen te vatten, de man die in het alfabet een code ziet voor een meditatie, of rituele dans, die zou leiden tot een inzicht in de oorsprong van alles. Ook daar was geen animo voor, dus het bleef bij bier en alfabetten.
Vandaag zit ik heerlijk thuis. Ik ben alleen even de deur uit geweest om de bij Concerto bestelde elpee van Marcel Bontempi op te halen:

Ir VenderMeulen draaide een tijdje terug het nummer Spiderman op een van zijn Amsterdam Beat Club feesten en ik wist niet wat ik hoorde. Op Spotify staat de hele elpee en die is echt geweldig. Om u te overtuigen is hier het nummer waar de elpee mee opent:

En vooruit, hier is Spiderman:

Nadat ik de elpee een keer van vinyl had beluisterd, keek ik even of er misschien iets nieuws van Stan Tenen op YouTube staat sinds de laatste keer dat ik me in zijn werk heb verdiept. En ja hoor:

Mijn dag kan niet meer stuk.

permalink

Expeditie Alfabet (8)

Published: 2017-06-15 22:28:48

Vandaag de expo van morgen voorbereid met Adam. Nou ja, de helft, morgen de rest. Hier is een foto van een deel van wat er morgen te zien is:

Vanavond heb ik eindelijk weer eens wat verpakkingen betekent. Heerlijk! Dit is de leukste, met een gedicht van Patty Klein, die zich Scholten noemt als ze dicht:

Volgende week nog veel meer verpakkingen!

permalink - 0 comments

Train to nowhere

Published: 2017-06-15 21:28:10

Sinds een paar maanden maak ik samen met Vic van der Reijt en Maarten Eilander een radioprogramma voor 40 up Radio. Het programma heet “Train to nowhere”. Eigenlijk maken we wekelijks twee programma’s: een thema-uur en een uur dansbare liedjes. U kunt de programma’s hier als podcast terugluisteren.
Vandaag heb ik met Vic twee afleveringen opgenomen, volgende week doen Maarten en ik er twee en daarna is de beurt aan Maarten en Vic. Kortom, er maand werk ik mee aan zes programma’s. Dat heb ik lang niet gedaan, radio maken, maar het is erg leuk om weer te doen. Ik vind vooral ook de voorbereidingen leuk, het is een excuus om nog meer naar muziek te luisteren dan ik al doe.
In het begin van een programma is het altijd even zoeken naar de vorm, maar de laatste paar afleveringen gingen lekker, dus vandaar dat ik nu ook hier durf te verkondigen. Ik weet niet precies hoeveel mensen er naar Train to nowhere luisteren, maar er kunnen er nog wel een paar bij. Het programma is ook een aanleiding tot het maken van ceedee-compilaties. Als daar liefhebbers voor zijn, weet u me te vinden.

permalink - 1 comment

Dode varkens

Published: 2017-06-13 13:30:21

Aanstaande zondag is er een presentatie die u niet wilt missen. Ik weet dat u vrijdag naar de Expeditie Alfabet expo komt , maar dan heeft u de hele zaterdag om een beetje bijkomen, zodat u zondag om drie uur uitgerust naar Akhnaton kunt komen om daar de presentatie van het boek “Dode varkens” mee te kunnen maken.

Het is een boek van Ben Vranken. Uitgeveruij Xtra heeft hem overgehaald om al zijn strips en tekeningen in te leveren en daar heeft hij met Ger van Wulften een boek uit samen gesteld. Wie Ben een beetje kent weet dat hij nou niet bepaald een zorgvuldig bewaker van zijn eigen oeuvre is. Toen ik hem zo’n 35 jaar geleden leerde kennen moest hem overtuigen om af en toe iets uit zijn prullenbak te vissen en dat naar mij te sturen. Ik heb daarvan een handvol zines gemaakt die nog steeds staan als een huis. Ben Vranken is een rastekenaar en ondanks dat hij daar heel lang zelf anders over leek te denken heb ik hem nog nooit op een lelijke tekening kunnen betrappen.
Voor dit boek, dat ik nog niet heb gezien maar waar ik me zeer op verheug, heeft hij zelfs oude strips afgemaakt of er teksten bij verzonnen. Die waren in de loop der jaren kwijtgeraakt, of ze waren er nooit geweest.
Het werk van Ben wordt gekenmerkt door een hoge dichtheid aan lijken en pijnlijke sterfgevallen. Ik zat ooit naast hem tijdens een 24 hours comic day en om het uur verzuchtte hij dat de hoofdpersoon van zijn strip weer was overleden. De donkere toon van zijn werk staat in schril contrast met hoe Ben in het dagelijkse leven overkomt. Ik ken weinig mensen die zo aardig en oprecht zijn als Ben. Vandaar dat ik zo blij ben met dit boek.
Pieter Dorrenboom en ik gaan in Akhnaton plaatjes draaien, dus als u slim bent neemt u uw dansschoenen mee. Zie u zondag!

permalink - 1 comment

Expeditie alfabet (9)

Published: 2017-06-12 13:04:48

Vandaag heb ik geprobeerd alles bij elkaar te zoeken dat ik wil laten zien op de Expeditie Alfabet expo van aanstaande vrijdag. Ik meen dat ik een tamelijk goed geheugen heb, dus ik herinner me aardig goed wat ik heb gemaakt. Maar ik weet niet precies waar alles ligt. Dus ik heb niet alles kunnen vinden. Maar het is meer dan genoeg voor een paar vierkante meter galeriemuur. En Adam zal ook een paar vierkante meter willen vullen, vermoed ik.
Ik heb een stapeltje kleine schetsen waarvan ik niet weet hoeveel ik er wil ophangen:

Als ik een pen heb die ik eigenlijk wil weggooien teken ik ze leeg met snelle schetsen. Soms zijn dat alfabetten. Het idee is dat ikde beste later ga uitwerken maar dat komt er natuurlijk nooit van.
Het zine is trouwens ook klaar. Adam heeft de omslagen gezeefdrukt, ik heb de zines gevouwen, geniet en schoongesneden. Vrijdag kunt u het lezen!

permalink - 0 comments