Showcase

Soundtrack of my life

.
Because of a copyright dilemma there is no longer any music on this site. As soon as this is sorted out, this blog will have a soundtrack again.

Subscribe to feed

Nespresso

Published: 2017-08-08 01:24:50

permalink - 0 comments

Lijntjes

Published: 2017-08-06 19:31:47

Soms heb ik gewoon zin om lijntjes te tekenen. En dan krijg je zoiets:

permalink - 0 comments

Disney

Published: 2017-08-04 13:22:23

Ik ben geen groot liefhebber van Disney producten. Waarschijnlijk heb ik er gewoon teveel van gezien. Ik besef best dat het mooi is, maar een mens moet zich beperken dus richt ik mijn aandacht liever op andere dingen. Maar deze antieke rolletjes papier kon ik toch niet laten liggen toen ik ze op een rommelmarkt zag liggen:

Ik weet eigenlijk niet wat het precies zijn. De achterkant is ook bedrukt, met hetzelfde motief maar zinder kleuren:

Vermoedelijk waren van die slingers die je gooit op feestjes. Maar daar zijn ze eigenlijk te mooi voor.

permalink - 0 comments

Zeepdoosjes

Published: 2017-08-03 13:09:15

Dit zijn kleine metalen doosjes met flinterdunne plakjes zeep.

Ze zijn van recente makelij maar ze zien er uit alsof ze zeventig jaar geleden zijn gemaakt:

Ik dacht eerst dat het plakjes eetbaar papier met mintsmaak waren en heb er eentje in mijn mond gestopt. Ongelooflijk hoe goor dat was. Ik was een halve dag misselijk van die zeepsmaak.

permalink - 0 comments

Turmac

Published: 2017-08-02 12:53:46

Lang geleden heb ik op basis van een foto van een Turmac-advertentie op een tram een alfabet gereconstrueerd:

De foto was niet scherp en mijn letters zijn ook niet heel goed gelukt. Later ontdekte ik dat Turmac verschillende variaties op hun logo gebruikte en dat het logo dat ik als voorbeeld had gebruikt een van de minst fraaie was.
Inmiddels bezit ik twee doosjes met de fraaiste versies van het Turmac-logo:

Helaas ben ik nog niet toegekomen aan het maken van nieuwe alfabetten.

permalink - 0 comments

Katten

Published: 2017-08-01 14:36:58

Patty Klein stuurde me een postzegelalbum met kattenpostzegels. Ha! Dit zijn wat voorbeelden:

Ik probeer woorden als “kitsch”, “smakeloos”en “lelijk” zoveel mogelijk te vermijden maar dat is in dit geval heel lastig.
Dit soort postzegels worden gemaakt door arme landen om wat te verdienen aan Westerse postzegelverzamelaars. Dit zijn geen postzegels die mensen op enveloppen plakten.
Ik ben natuurlijk heel blij met deze verzameling. Dit zijn dingen die ik onmogelijk had kunnen verzinnen.
En voor alle duidelijkheid: dit gaat niet over een handvol postzegels. Het gaat om een hele verzameling!

permalink - 1 comment

Kwartet

Published: 2017-08-01 12:37:45

Ik koop, krijg en vind zoveel dingen waarvan ik eigenlijk niet weet wat ik ermee moet dat ik aan het eind van mijn leven waarschijnlijk ga beseffen dat ik een kwart van mijn leven heb besteed aan het verplaatsen, schoonmaken, bestuderen en verwerken van dingen die ik vervolgens weggaf of zelfs weggooide omdat ze het bewaren niet waard waren. Ik wil deze maand benutten om u een aantal van deze dingen te laten zien. Meestal heb ik er weinig over te vertellen, dus u zult het vooral moeten doen met foto’s.
Dit was ooit een kwartetspel:

Ik vond de tekeningen niet echt geweldig, maar omdat ik graag knip en plak, heb ik de tekeningen los geknipt en aan elkaar geplakt. Het resultaat was een stuk leuker dan ik verwachtte. Maar ik heb geen ruimte om het ergens in huis op te hangen en ik denk ook niet dat iemand het wil hebben, dus wat moet ik met dit ding?

permalink - 0 comments

Rorschach vlek

Published: 2017-07-27 23:18:00

Onlangs werd ik gefilmd terwijl ik tien liter verf opruimde die op straat was gevallen.

Het opruimen was een flinke klus dus ik kreeg aardig wat opmerkingen en blikken toegeworpen. Het was geen ervaring waarvan ik een diepe liefde voor de mens van ontwikkel. Het gebeurde ergens bij het Roelof Hartplein, op een druk punt.
Later hoorde ik dat de man die mij gefilmd had de video ergens online had gezet. Iemand herkende mij en sprak meer op aan. Ik heb de video niet gezien en heb er ook geen behoefte aan want ik heb een hekel aan leedvermaak.
Ik schrijf nooit over de vele video’s waarin leedvermaak de enige drijfveer is. Maar mijn eigen ervaring is een mooie aanleiding om dit fenomeen aan te kaarten. Ik ervaar het leven als ingewikkeld, onbegrijpelijk en niet leuk. Ik probeer dus zoveel mogelijk ontwikkeld, begrijpelijk en aardig te zijn. Ik besef naarmate ik ouder word dat dit niet de wens is van alle mensen. Zo’n video en de reacties erop zijn pijnlijk. Niet voor mij, maar voor de maker en de mensen die daar graag naar kijken. Ik zei nog tegen de man die het filmde dat ie me ook had kunnen helpen, maar dat was blijkbaar geen optie. De persoon die me vertelde dat ze de video had gezien, gaf blijk van een veel voorkomende denkfout. Ze kijken niet echt, ze verzinnen er van alles bij. Ze zien iemand gemorste verf opruimen, meer valt er niet te zien.
Maar het mooie van dit hele verhaal is dat ik niet zelf de emmer met verf had laten vallen. Ik hielp een collega, die toevallig een in een woning werkte naast de woning waar ik stond te schilderen met onze zoon. Die was ten tijde van de video schoonmaakspullen halen.
Uiteindelijk bleek de gemeente erg behulpzaam en was de vlek een paar uur later het schoonste stukje van de stoep. Maar ik had nog dagen en kater. Hoe vaak zien we iets en verzinnen we er van alles bij dat niet klopt en trekken we vergaande conclusies uit die verzinsels?
Er is een prachtige Duitse film over dit onderwerp gemaakt, een variatie op Groundhog day. Helaas schiet de titel me niet te binnen. Ik zou hem de maker van de video willen aanraden.

permalink - 0 comments

My craft supplies

Published: 2017-07-26 20:37:20

Lang geleden, heel lang geleden, wisselde ik cassettes uit met Rob Lesman. Hij stuurde me onder andere allerlei outtakes en demo’s van Adam Ant, waar we allebei grote fan van waren. En later kreeg ik tapes met muziek van Sigue Sigue Sputnik. Ik heb alle tapes nog steeds.
Rob verhuisde naar America, we hadden heel lang geen contact meer, maar opeens dook hij weer op op FaceBook. Nou was het weerzien met oude contacten een reden om aanvankelijk niet op FaceBook te gaan, maar de herkennismaking met Rob was een aangename verassing. Hij lijkt een bijzondere ontwikkeling te hebben doorgemaakt en zijn uitstraling is jaloersmakend positief.
Vandaag arriveerde een doos met dingen die onze dochter bij zijn bedrijf heeft besteld (My Craft Supplies ) . Nou ja, “besteld”… Ik had Rob een zending met riso-prints gestuurd van het Expeditie Alfabet project. En ik mocht in ruil iets uitzoeken uit zijn winkel. Dat heb ik onze dochter laten doen en vandaag kwam dus de buit binnen:

Op de foto’s is niet echt te zie wat een schatkamer hier op tafel ligt. Maar daar kom ik na onze vakantie op terug. Er zat veel meer in de doos dan onze dochter had uitgezocht en met een paar van die extra’s ga ik u later eens fijn de ogen uitsteken.

permalink - 0 comments

Verfvlekken (2)

Published: 2017-07-22 17:13:33

Het veranderen van de velen met verfvlekken die ik van Ton de Ruijter kreeg is een prettig werkje.

Deze tekeningen zijn een mooie metafoor voor het denken. Er is een werkelijkheid die we niet echt begrijpen of kennen, maar we maken er iets van dat lijkt te werken bij het begrijpen en omgaan met de werkelijkheid. Maar het slaat nergens op: in de vlekken van Ton zitten echt geen bouwsels verborgen.

permalink - 0 comments

Vlekken

Published: 2017-07-21 16:03:17

Ton de Ruijter stuurde me weer een paar vellen waarop hij zijn penseel heeft schoongemaakt. Zoals deze:

Tijdens het luisteren naar Fingerpopping Soul heb ik de vlekken veranderd in iets anders:

Wordt vervolgd.

permalink - 0 comments

Rorschach

Published: 2017-07-20 14:12:04

De vellen waarop Ton de Ruijter zijn penselen schoonmaakt en die hij mij af en toe toestuurt, zijn niet allemaal hetzelfde. Sommigen zijn makkelijker tot een tekening te verwerken dan anderen. Bij de laatste zending zaten er twee die ik in eerste instantie liet liggen, wegens te moeilijk. Maar uiteindelijk kon ik het toch niet laten.

permalink - 0 comments

Rorschach

Published: 2017-07-19 20:03:31

De vellen waarop Ton de Ruijter zijn penselen schoonmaakt en die hij mij af en toe toestuurt, zijn niet allemaal hetzelfde. Sommigen zijn makkelijker tot een tekening te verwerken dan anderen. Bij de laatste zending zaten er twee die ik in eerste instantie liet liggen, wegens te moeilijk. Maar uiteindelijk kon ik het toch niet laten.

permalink

Nespresso

Published: 2017-07-19 14:01:34

Ik dwing mezelf regelmatig om de Nespresso-verpakkingen niet gewoon met abstracte zwartwit tekeningen te vullen,maar eigenlijk die ik dathet liefste. Het verveelt me nooit. Het is vooral het idee dat als die 1001 expo er ooit komt en er dan 1001 niet van elkaar te onderscheiden dingen hangen dat me er van weerhoudt om alleen maar in zwartwit te tekenen.

permalink - 0 comments

Maan

Published: 2017-07-18 13:54:28

180717 Maan
Afgelopen vrijdag fietste ik ‘s nachts naar huis en zag de maan. Ik kijk zelden naar de maan maar het viel me op dat hij er anders uitzag dan ik ik hem meen te kennen. De foto die ik maakte ik erg wazig maar ik kreeg het niet beter in beeld:

Wat ik niet snap is hoe de hap die de aarde uit de maan maakt er zo uit kan zien als het er vrijdag uitzag. Ik heb het getekend zodat u snapt wat ik bedoel:

De maan die ik vrijdag zag, zag eruit als op de rechtertekening. Maar als de aarde tussen de zon en de maan staat, wat volgens mij toch de reden is dat de aarde een deel van de maan verduistert, hoe kan de maan er dan uitzien als op de rechtertekening en zoals ik het vrijdag zag? Het zou toch moeten zien als op de linkerfoto?
Kan iemand me dit uitleggen?

permalink - 2 comments