Showcase

Soundtrack of my life

.
Because of a copyright dilemma there is no longer any music on this site. As soon as this is sorted out, this blog will have a soundtrack again.

Subscribe to feed

Zon en koffie

Published: 2017-05-29 15:07:37

Ik maakte een begin van een nieuwe Nespresso-tekening en zag toen dit:

Ik werk de lijnen altijd zorgvuldig uit, omdat ik dat mooi vind en omdat ik dat prettig werk vind. Maar zo’n opzetje vind ik soms ook mooi. Zeker in combinatie met wat koffievlekken. Dus toen ben ik in de zon gaan zitten en heb dit getekend:

Ik wil graag zorgeloos en pretentieloos tekenen. Dat lukt natuurlijk nooit, maar het is het proberen waard.

permalink - 0 comments

Nespresso

Published: 2017-05-28 12:40:20

permalink - 1 comment

Nespresso

Published: 2017-05-28 12:40:20

permalink - 0 comments

Karton

Published: 2017-05-27 11:59:52

Ik vind de binnenkant van het karton dat om sixpacks bier zit erg mooi. Zeker in combinatie met wat witte verf. Het heeft ook een vreemde vorm, met allerlei vouwlijnen en gaten, waardoor je maar een klein stuk kunt betekenen.
Helaas is dit karton vrij schaars in ons huishouden.

permalink - 0 comments

Verf

Published: 2017-05-27 11:47:07

Bij het opruimen kwam ik een verfdoosje tegen dat ik ooit op een vakantie heb gekocht. Ik herinnerde me meteen de frustratie die ik voelde toen ik daar mee tekende, maar dat was kennelijk geen reden om het toch weer te proberen.

permalink - 1 comment

December

Published: 2017-05-23 22:17:36

Als medewerker van het tijdschrift God van Nederland, waarvan onlangs weer een prachtig nummer verscheen, mag ik een bijdrage leveren aan een expositie die wordt gehouden bij de presentatie van het volgende nummer, in december. Dat is nog ver weg, maar dit soort dingen inspireren. Maar ook zonder dit soort inspiratie zou ik de verpakkingen betekenen die ik op die expo van plan ben op te hangen. Hier zijn er weer een paar:

permalink - 1 comment

Muziek

Published: 2017-05-22 21:39:42

Voor de expo van 16 juni ga ik muziek uitzoeken, Ik ga geen platen draaien want dan spreek ik niemand, maar ik ga proberen te zorgen dat alle bezoekers minstens een keer denken: “Mijn god, wat is dat voor een nummer?!?”
Ik heb nog amper een half uur muziek bij elkaar gezocht, maar het hoesje is klaar:

De platen die ik uitzoek, kan ik voor een deel op 18 juni nog eens gebruiken, want dan mag ik draaien op de presentatie in Akhnaton van het boek van Ben Vranken dat Xtra gaat uitgeven. Zet die datum dus ook vast in de agenda

permalink - 2 comments

Spuitwerk (3)

Published: 2017-05-21 15:03:27

Dit is voorlopig de laatste ronde van de gespoten alfabetten. Ik had nog een spuitbus met goudkleurige verf. Ik kan dit alleen doen als het niet waait en niet regent, dus het komt goed uit dat het nu even waait en regent, want ik heb andere dingen te doen die nu even belangrijker zijn. Maar dit wordt vervolgd!

Ik vind de kleine imperfecties het mooist aan deze alfabetten. Er is geen een hetzelfde. Ik denk dat ik ze een keer allemaal aan wand hang en dan mag iedereen die dat wil er eentje uitzoeken. De eerste tien kosten tien euro, de tweede tien vijf euro en de laatste tien mogen weg voor een euro. Meer dan dertig ben ik er niet van plan te gaan maken.

permalink - 2 comments

Spuitwerk (2)

Published: 2017-05-20 21:03:11

Dat ik zelf afdrukken kan maken van mijn eigen alfabetten is een heel prettig gevoel. Het ziet er heel jaren zeventig uit, wat ik in dit geval een meerwaarde vind. Maar het misschien zou ik het niet met alfabetten moeten doen, want dat zijn geen sterke beelden voor de meeste mensen, vermoed ik. Aan de andere kant, ik hoef natuurlijk niemand te pleasen.

permalink - 1 comment

Spuitwerk

Published: 2017-05-19 20:57:45

Van de alfabetten die ik heb gemaakt voor het project met Adam Oostenbrink zijn er meerdere geschikt om spuitmallen van te snijden. Dat was nooit de bedoeling, maar het komt wel heel goed uit.Ik vind dat uitsnijden leuk werk en het spuiten zelf ook, al blijkt dat lastiger dan het leek. Hier is een nieuwe poging, in vier variaties:

permalink - 1 comment

Oilfabets

Published: 2017-05-18 13:20:19

Nadat ik het olie-alfabet had uitgesneden besefte ik ineens dat ik dit kan gebruiken als spuitmal. De eerste proef leverde onder andere dit op:

Ik word hier heel enthousiast van, wat een beetje onhandig is omdat ik eigenlijk de expo met Adam Oostenbrink op 16 juni moet voorbereiden. Maar misschien kan ik hier ook wat mee doen op de expo.

permalink - 3 comments

Alfabetten

Published: 2017-05-17 22:12:37

Er lag al maanden een ShowCase-bon voor een olie-alfabet waar ik tot nu toe geen inspiratie voor had. Een week geleden stelde Ger van Wulften voor om een alfabet uit te snijden, zoals ik dat ook doe met de kartonnen verpakkingen. Dat leek me een goed idee, maar ik zag het niet voor me.
Vandaag bedacht ineens dat ik deze twee vliegen in een klap kon vangen en maakte dit:

Bij het uitsnijden van het alfabet had ik een leeg velletje achter de tekening geplakt zodat ik twee uitsnedes tegelijk maakte. Die tweede is eigenlijk mooier dan de eerste:

En toen dacht ik: laat ik ook een alfabet maken voor de expo van 16 juni:

permalink - 2 comments

Karton

Published: 2017-05-16 21:45:56

permalink - 2 comments

Karton

Published: 2017-05-14 20:51:14

permalink - 0 comments

Alfabeetjes

Published: 2017-05-13 19:52:25

Dit alfabet had ik al op de stapel “afgekeurd” gelegd, maar onze dochter vond dat ik het wel moest gebruiken:

Ik vind de letters obligaat, de manier waarop de letters over het vlak zijn verdeeld stuitend lelijk, en ik vind de streepjes te stijf. Eigenlijk vind ik dit een van de lelijkste alfabetten die ik heb gemaakt. Maar ik wilde niet niet luisteren dus ik heb hem opnieuw gemaakt:

Wat ik heb gedaan is het alfabet meer laten lijken op wat ik in gedachten had toen ik de eerste versie maakte. Maar onze dochter ziet dit natuurlijk heel anders. Zij vind de nieuwe versie verschrikkelijk.
Zonder arrogant te zijn, denk ik toch dat dit een alfabet voor gevorderden is.
Ook dit alfabet had ik afgekeurd maar werd door onze dochter uit de stapel gevist:

En ik heb er dit van gemaakt:

Er ging geen gejuich op in ons huis.

permalink - 3 comments