Showcase

Soundtrack of my life

.
Because of a copyright dilemma there is no longer any music on this site. As soon as this is sorted out, this blog will have a soundtrack again.

Subscribe to feed

Locazine 1

Published: 2017-10-17 10:07:49

Tijdens de stripdagen van Breda, die dit afgelopen weekeinde werden gehouden, heb me onverwacht goed vermaakt met het maken van zines. Toen ik thuiskwam wilde ik het liefst gewoon verder gaan. Maar er moet deze week helaas ook gewoon gewerkt worden dus het bleef bij een aflevering:

Ik heb nooit echt veel last van verveling maar op dit moment heb ik last van het omgekeerde. Bestaat daar een woord voor? Def P bedacht ooit het woord “creatyfus”, dat komt in de buurt. Ik zou de hele dag, de hele week, maand, willen schrijven en tekenen en niets anders willen doen!

permalink - 0 comments

Reclame

Published: 2017-10-17 10:06:33

Het reclame-materiaal dat ik onlangs kocht en waar ik al kort iets over schreef,is voor een deel te groot om te scannen. Dus ik heb vandaag een deel gefotografeerd. Het zijn bijna allemaal displays, en vaak zit er ergens in het karton een gat of een plek waar het product in hoort te worden getoond. En wat u ook mist is de schimmelgeur die deze verder prachtige staaltjes reclame-drukwerk verspreiden.

permalink - 1 comment

Test

Published: 2017-10-12 00:01:17

Dit weekeinde wil ik tijdens de stripdagen in Breda een aantal zines maken volgens een procedé dat voor mij nieuw is. Ik heb daar veel zin in maar zou graag van te voren wat meer kunnen oefenen. Helaas zit dat er niet in wegens te veel andere bezigheden. Vanavond heb ik geprobeerd of het formaat veel uitmaakt. De kwaliteit van het beeld blijft matig. Maar allez, je kunt het lezen.

permalink - 1 comment

Kort door de bocht

Published: 2017-10-09 12:50:54

Uit nood worden soms mooie dingen geboren. Ger van Wulften had me gevraagd om dit weekeinde mee te gaan naar de stripdagen in Breda. Ik wilde iets te doen te hebben maar kon niks beters bedenken dan een zine. Affijn, de rest kunt u in het zine zelf lezen:

Het kan technisch allemaal nog iets beter maar voorlopig ben ik meer dan gelukkig met dit nieuwe project.

permalink - 0 comments

Parochie

Published: 2017-10-06 22:31:03

Ik mocht de afgelopen drie dagen schilderen in een zaal van een parochie van een kerkin de buurt waar ik woon. De afgelopen maanden hebik vooral werk gedaan dat me maar matig beviel. De norm voor hoe een huis er dient uit te zien is de afgelopen jaren snel gestegen. Althans, bij sommige mensen. Steeds meer kom ik in woningen die er uitzien alsof het advertenties voor een designtijdschrift zijn. Leeg, strak, sfeerloos. Als schilder valt daar weinig eer aan te beleven. Maar deze zaal waar ik de afgelopen dagen heb gewerkt was uit 1910 en lange tijd gebruikt als een kapel. Nu wordt het tijdelijk verhuurd als een kantoor. Vier meter hoog, glas-in-lood, houten vloer. Het verschil met al die kille blokkendozen was zo groot dat ik me afvraag of ik daar nog wel wil werken.
Affijn, bij thuiskomst heb ik vandaag met veel plezier gedaan wat ik het leifste doe:

permalink - 1 comment

The Van Cooths are back

Published: 2017-10-05 23:22:01

Marthy Coumans heeft een paar jaar gelden met zijn twee dochters een elpee gemaakt. Dat Marthy muziek in zijn botten heeft wosten we al, onder andere van zijn aandeel in het werk van The Four One and Only’s. Maar zijn dochters hadden voor deze elpee nooit iets muzikaals gedaan. Ik heb de elpee in dekast staan, draaai hem zelden maar bewonder hem zeer. En nu is er een tweede elpee van dit trio, met wat hulp van vrienden.

De tekening is van Dieke. Ik mocht de lettering doen, wat vooral op de achterkant leuk werk was.

Zoals u weet luister ik vooral naar ontsporende cowboys en soulzangers die de weg kwijt zijn, maar dit is echt een hele goede elpee.
Hier is een clip. Als u de elpee wilt, zult u denk ik snel moeten zijn, want er zijn er maar 200 gemaakt.

permalink - 0 comments

Nespresso

Published: 2017-10-04 17:40:17

Bij het opruimen vanmijn bureau kwam ik een aantal Nespresso-verpakkingen tegen die ik nog niet had afgetekend. Dat ben ik nu aan het doen. Het streven is nog steeds om over een half jaar de duizend te halen.

permalink - 0 comments

Loodgieter

Published: 2017-10-03 16:21:57

permalink - 0 comments

Alex Grey

Published: 2017-10-02 15:51:16

Onlangs kocht ik dit boek:

Ik ben een fan van het werk van Alex Grey maar kende het alleen van het internet en een paar knipsels. Nu kan ik het eindelijk goed bekijken. Maar ik was vooral ook benieuwd naar de tekst. Ik weet van lezingen die Alex Grey gaf dat hij de inspiratie voor zijn tekeningen kreeg dankzij psychedelica, maar ik wil graag de details weten. In het boek staan inderdaad wat details. Ik was vooral blij met dit schetsje, dat Alex maakte na een LSD trip in 1976:

Ik heb een paar weken geleden iets geschreven over deze vorm. Nou ja, ik denk dat we allebei dezelfde vorm in ons hoofd hebben. U kunt mijn verhaal hier en hier lezen.
In het boek staan vooral tekeningen van het soort dat ik al van de man kende. Maar het zijn de andere tekeningen die het meeste indruk maken, zoals bijvoorbeeld dit zelfportret:

Soms komt het werk van Alex Grey in de buurt van dat van Peter Pontiac:

Het is onbegrijpelijk dat het werk van Peter Pontiac nog steeds slechts populair is in kleine kring. De duizenden (!) mensen die dit boek van Alex Grey hebben gekocht zouden verrukt zijn met een soortgelijk boek met tekeningen van Peter Pontiac.

permalink - 2 comments

Five dried grams

Published: 2017-10-02 15:32:39

Een jaar of twee geleden leerde ik Marloes Messemaker kennen. Ze wilde afstuderen aan Artez met een strip over Terence McKenna maar liep vast. Natasja van Loon stelde haar toen voor mij als klankbord te gebruiken omdat ik ook erg gedesinteresseerd ben in de ideeën van Terence McKenna. Om een lang verhaal kort te maken: Marloes is inmiddels afgestudeerd en heeft haar verhaal in eigen beheer uitgebracht. Vorige week werd het boek gepresenteerd in State of Mind, een smartshop in Utrecht.

Het is een mooi verhaal, en ik ben heel blij dat er een strip is over Terence McKenna. Hij is inmiddels al tien jaar dood maar nog steeds een van mijn grootste papieren helden. Ik heb de afgelopen weken niks anders gedaan dan schrijven over alle ideeen die voor mij belangrijk zijn en McKenna komt veelvuldig voorbij in dat verhaal. Ik heb mezelf behoorlijk leeg geschreven, denk ik. Misschien komt er nog wat, maar ik reken er niet op. Ik weet nog niet wat ik met dit verhaal ga doen, maar ik weet wel dat ik ga proberen om de lat voor mijn leven vanaf nu weer hoger te legeen dan ik de afgelopen jaren heb gedaan.

Naast het boek heeft Marloes elf posters en vier kaarten gemaakt van Terence McKenna. Alles is nog een paar weken te zien bij State of Mind maar u kunt natuurlijk ook alles bestellen bij Marloes, die dag en nacht via Facebook bereikbaar is.

permalink - 0 comments

De duivel

Published: 2017-09-18 09:40:44

permalink - 6 comments

Emergentie

Published: 2017-09-16 11:04:36

permalink - 1 comment

Het

Published: 2017-09-15 18:44:21

permalink - 0 comments

Denkvervuiling

Published: 2017-09-12 13:15:54

permalink - 2 comments

Denkvervuiling

Published: 2017-09-10 10:50:24

permalink - 3 comments