Showcase

Soundtrack of my life

.
Because of a copyright dilemma there is no longer any music on this site. As soon as this is sorted out, this blog will have a soundtrack again.

Subscribe to feed

Na-Spam

Published: 2018-05-20 17:39:06

Dit zijn de allerlaatste afleveringen van het nu officieel opgeheven zine called Spam, voor zover ik ze kon terugvinden:

permalink - 0 comments

Art deco-cals

Published: 2018-05-19 16:40:17

Van Rico Kranen kreeg ik ooit een stapeltje kaarten met doorzichtige pin-up stikkers. Ze zijn van het merk Art Deco-Cals en er zijn er in de jaren zeventig en tachtig heel veel van gemaakt. Maar de pin-ups zijn de leukste:

Ik heb een paar kaarten dubbel, dus als u iets soortgelijks (of iets totaal anders) in de aanbieding hebt…

permalink - 1 comment

AJA

Published: 2018-05-18 16:33:32

Op Koningsdag kocht ik een stapel nogal lelijke kaarten:

Ik bewaar van dit soort aankopen zelf een handvol hoogtepunten en probeer de rest te ruilen met collega-liefhebbers van dit soort spul. De vraag is of die er in dit geval zijn. Geen probleem, ik bewaar met alle plezier alle kaarten zelf. Maar mocht u denken, hee, die wil ik, doe me aanbod dat ik niet kan weigeren.

De kaarten zitten trouwens in een stukje plastic waarop het logo van de uitgever staat:

permalink - 0 comments

De Muzikale Verleiding

Published: 2018-05-17 16:14:40

Onlangs zag ik dat het boek dat ik een paar jaar gelden met Dolf Hell maakte over Nederlandse reclamesingels voor de volle prijs via Bol.com wordt verkocht. Het boek (met twee ceedees!) is al lang uitverkocht, het zijn tweedehands exemplaren. Ik heb nog steeds een stuk of tien exemplaren hier liggen, en die kosten 10 euro plus porto. Dus mocht iemand interesse hebben, just ask.

Toen we dat boek schreven wist ik dat ik zeker niet alle reclame-singels had gehoord die er ooit in Nederland gemaakt zijn. Er bestaat geen overzicht, en ik denk dat ik de grootste collectie heb. Sinds het boek uit is heb ik zeker vijftig singels gevonden waarvan ik het bestaan niet kende. Deze Peter Stuyvesant singel, met twee originele Nederlandstalig liedjes, is een van de leukere vondsten:

Ik ben een compilatie aan het maken met meer van deze nieuwe aanwinsten. Maar even geduld aub want er zitten wat andere projecten in de weg.

permalink - 4 comments

Spam

Published: 2018-05-16 15:42:05

Ik heb mezelf een Spam-stop opgelegd. Het wordt tijd voor wat anders. Dit zijn de laatste afleveringen, voor zover ik ze kon terugvinden:

permalink - 0 comments

3D tekeningen

Published: 2018-05-15 15:26:31

Ik heb nog een paar 3D-tekeningen gemaakt van bladzijdes uit een oud foto-boek:

Het zijn drie tekeningen die aan elkaar zijn geplakt en uitgesneden. Het is best lastig om dat netjes te doen, dus ik denk dat ik het bij deze reeks laat:

permalink - 2 comments

Nespresso

Published: 2018-05-14 15:19:50

Eigenlijk zou ik graag voor we op vakantie gaan de 1001 Nespresso-verpakkingen af willen hebben. Op zich zou dat moeten lukken, als ik me niet steeds laat verleiden tot andere zaken.

permalink - 1 comment

Nespresso

Published: 2018-05-13 15:14:28

Ik kocht onlangs een klein stapeltje oude reclame-plaatjes. Ik kon even niks beters verzinnen om er mee te doen dan ze op Nespresso-doosjes te plakken.

permalink - 0 comments

Circus

Published: 2018-05-12 16:51:50

Ik heb eigenlijk weinig met circussen maar ze maakten vroeger hele fraaie programma-boekjes:

En dan zijn dit alleen maar de omslagen. Sommige boekjes zijn van binnen net zo mooi. Ergens eind jaren zestig hield die schoonheid ineens op. Ik kon onlangs een hele partij van dit soort programma-boekjes kopen, maar het meeste was van na eind jaren zestig. Bovendien, er moeten duizenden van deze dingen bestaan, ik ben niet van plan alles te gaan verzamelen.

permalink - 0 comments

Ton

Published: 2018-05-08 21:44:58

Ik kreeg van Ton de Ruijter weer een paar velletjes waarop hij zijn penseel heeft schoongemaakt.

Ik gebruik die om lintjes op te zetten en ondertussen mijn hoofd een beetje leeg te krijgen.

permalink

Frankenstein (2)

Published: 2018-05-06 10:30:02

Het blad dat ik met Ger van Wulften voor de Stripdagen Haarlem ga maken is bijna klaar voor de drukker, maar het wordt krap om het nog op tijd af te hebben. Ook al omdat we er steeds dingen bij verzinnen. Ik heb nu eindelijk het boek van Mary Shelley eens grondig gelezen, en ik bedacht: ik zou het best wel helemaal willen letteren. Maar misschien is het beter om het bij een paar citaten te houden.

permalink - 0 comments

Frankenstein

Published: 2018-05-04 19:54:44

Vandaag drie quotes uit “Frankenstein” op karton geletterd. Leuk om te doen, maar ik weet niet nog niet of ik ze meeneem naar Haarlem.

permalink - 0 comments

K-dag

Published: 2018-04-27 20:26:22

permalink - 0 comments

Spam 327-328

Published: 2018-04-24 16:01:05

permalink - 2 comments

Spam 325-326

Published: 2018-04-23 16:00:18

permalink - 0 comments