Showcase

Vinyl

Thursday, 8 December 2022

Ik koop vrijwel uitsluitend platen voor een euro of minder. Ik zoek immers niks, ik laat me leiden door wat ik tegenkom. Maar als ik bij een optreden ben van een bandje dat ik goed vind en dat iets op vinyl te koop heeft, koop ik dat vaak ook. In een maand levert dat toch een flinke stapel vinyl op.
Vandaag zat ik de oogst van november door te nemen en te overwegen of dat een compilatie-ceedee waard is. Het bezwaar is dat er geen samenhang is tussen de liedjes en dat ik eigenlijk bij alle liedjes zou willen uitleggen waarom ik het goed, interessant ofbijzonder vind. Maar dan wordt het weer teveel werk voor zo’n ceedee. Dus ik weet het nog niet. Ik ga eerst maar alles eens goed beluisteren. Hieronder ziet u wat singels, maar er zijn ook nog elpees, dus materiaal genoeg voor een digitale selectie van 80 minuten.

En dan moet u alle singels van Zingende Vaklui, die ik kreeg van H. er nog bij denken!

Comments:

Arend

2022-12-09 01:59:11

Als je ‘Fijn op Terschelling’ van Max en Betsy Anders afspeelt dan denk je: Waar ken ik dat toch van? Maar als na een minuut ‘La lala lala la’ klinkt dan blijkt overduidelijk dat AndrĂ© van Duin 20 jaar later voor zijn singel ‘Limericks’ leentjebuur heeft gespeeld.