Showcase

Tarzan

Monday, 27 May 2019

Mijn broer las vroeger graag Tarzan strips. Ik las ze uiteraard ook, maar Tarzan was niet mijn held, ik hield meer van Batman, Metamorfo en Spinneman. Wat me onder andere niet zo beviel aan de Tarzan strips was dat de vrhalen zo slecht waren. Sms niet, er zaten ook hele goede verhalen tussen, maar het leeuwendeel was van een niveau dat ik destijds al zelf had kunnen bedenken. De omslagen waren vaak wel prachtig:

.
Helaas is het binnenwerk nooit gedaan door de artiest die de omslagen tekende. Ik geloof niet dat er een andere comic is waarbij het contrast tussen de omslag en het binnenwerk zelfs voor een naief kind van tien nauwelijks te overbruggen was.

Zoals u op de omslagen uit mijn kleine collectie kunt zien zijn er meerdere series van Tarzan in Nederland verschenen. Ik schat meer dan vijf. Maar er waren ook boeken, en natuurlijk afgeleide en imitatie series. Zoals “Korak, de zoon van Tarzan”. Dat is een serie waar ik nooit iets van begreep. Waarom een zoon van een held verzinnen die in niets van zijn vader verschilt en die exact dezelfde avonturen beleeft?

Comments: