Showcase

Lachen met Max

Sunday, 24 October 2021

Onlangs kocht ik dit tijdschrift:

Het stond ergens in een bak met tweedehands strips. Die bakken waren ooit steevast een vindplaats voor leuke boeken, maar met de jaren zijn de boeken saaier geworden en de kans kleiner dat ik er nog iets in tegenkom dat me echt aanspreekt. Dus dit was een aangename verrassing. Het blad staat vol met ongelooflijk goede cartoons van ongeveer elke bekende cartoonist die in de jaren zeventig in Nederland werkzaam was. Peter van Straaten, Eppo Doeve, Yrrah, Wibo, Arend van Dam en anderen. Zoals Gul (?):

De binnenpagina’s zijn van de hand van Eppo Doeve. Als je het blad opent zie je de linkerhelft van een cartoon:

Op de binnenkant van de achterkaft staat de recherhelft:

Dit derde nummer van Lachen met Max heeft religie als thema en de grappen zijn spijkerhard. Ik denk niet dat dit tijdschrift vandaag de dag nog gemaakt zou kunnen worden zonder enorme rellen. Hoewel, wie interesseert zich tegenwoordig nog voor religie?

Zoals altijd weet Max Tailleur op een handige en leuke manier adverteerders te werven:

Volgens mij zijn er maar drie afleveringen van het tijdschrift Max verschenen. Ik zag dat er ook een bundeling te koop is geweest. Ik zou heel graag de eerste twee nummers willen hebben, of lezen, maar dat zal lastig worden want ik wist tot voor kort niet eens dat dit blad bestond.

Comments:

Olaf van Werven

2023-04-09 19:40:19

Hallo, Ik zag dat u op zoek bent naar de andere nummers van Max. Ik heb deze zojuist op marktplaats gezet, samen met het album. https://www.marktplaats.nl/seller/view/m1964954442