Showcase

Shanana

Monday, 23 October 2023

Ergens in de vroege jaren tachtig had ik wat platen van Shanana. Ik hield van glamrock en rock’n‘roll en Shanana zat daar een beetje tussenin.
Omdat ze alleen covers speelden heb ik al hun platen weggedaan. Af en toe kwam er ergens een liedje voorbij en dat klonk steevast beter dan ik me herinnerde. Authentieker vooral. In de jaren tachtig hoorde ik dat anders, toen klonk het veel meer als een parodie.
Onlangs heb ik een uurtje video’s zitten bekijken en luisteren van Shanana en me voor het eerst een beetje in de band verdiept. Ik ga u mijn bevindingen besparen. Maar de band bestond al in de jaren zestig en als ik er nu naar kijk en luister kan ik alleen maar zeggen dat ik dit volkomen verkeerd heb beoordeeld. Wat een band!

Shanana heeft jarenlang een wekelijkse televisie-show gehad waarin allerlei rock’n‘roll grootheden te gast waren. Cubby Checker, Dion, Chuck Berry en ook de fameuze Rony Spector:

Comments:

Arend

2023-10-24 01:22:27

Kende Sha Na Na niet, prima rock’n‘rollband, doet denken aan Britse retrobands Showaddywaddy en Darts. Nooit geweten: Sha Na Na was de act voor Jimi Hendrix op Woodstock en trad op in de film Grease.