Showcase

Clockwork watch

Saturday, 2 June 2018

Op de grote markt in Haarlem stond een stand met daarachter twee zwarte jongemannen. Dat was een welkome verrassing in het geheel witte stripwereldje. Op hun tafel lagen wat graphic novels die ik niet snapte bij het doorbladeren. Het was bovendien in het Engels. De mannen spraken zelf ook Engels en bleken de schrijven van dit project, dat Clokwork watch heet en dat ik u nu in een paar zinnen ga proberen uit te leggen. Ik kende het niet maar na lezing van de eerste drie delen en een uitgebreide toelichting van de schrijvers zelf ben ik om.
Het is een steampunk-verhaal dat niet alleen als strip wordt verteld. Er zijn feesten, online-events en theatervoorstellingen en het verhaal wordt mede bepaald door de lezers. Daar weet ik niks van, ik heb alleen de eerste drie delen gelezen. Aanvankelijk voelde ik weinig enthousiasme, ik verwachtte er kennelijk niet veel van. Maar het verhaal had me na een paar bladzijdes al te pakken en na afloop vond ik het jammer dat een deel van de verhaallijnen zich buiten mijn analoge blikveld afspelen.

Ik kocht ook een zakje met brieven en documenten die twee van de personages in dit project betreffen. Heel fraai gedaan. Als ik een zak geld had, gaf ik een halve zak aan dit project.