Showcase

Zeefdrukken (3)

Friday, 23 March 2018

De afgelopen maanden verdiep ik me in het gedachtengoed van Jordan Peterson. Sinds Terence McKenna heb ik niet meer zo’n fascinatie voor iemands ideeën gehad. Inmiddels is het al zover dat Jordan Peterson in mijn hoofd praat: ik denk met zijn stem.Ik weet niet wat ik hiermee wil, eigenlijk zijn veel van de ideeën van Jordan Peterson veel te politiek voor mij. Maar zijn ideeën over de werking van de psyche zijn absoluut briljant, en hij verwoordt het ook briljant. En bovendien maakt hij zijn woorden waar, wat misschien nog wel het meest bijzondere is.
Voor de laatste zeefdruk-avond wilde ik een spreuk van Jordan Peterson gebruiken. Maar ik had te weinig tijd en ik kwam ook nog op het onhandige plan om de spreuk op Nespresso-verpakkingen te zeefdrukken. Het leverde dit op:

Alles staat scheef, de kleuren zijn lelijk en de tekst is zonder toelichting niet te begrijpen. (Jordan Peterson bedoelt dat je beter een gevecht niet kan proberen te winnen omdat je dat een verliezer creëert die je het leven zuur zal gaan maken, zeker als het je partner of kind is, en bovendien gaat het niet om een probleem dat je met een enkel gevecht kan oplossen maar om een veel dieper probleem dat je de rest van je leven zal achtervolgen als je je de oorzaak niet wegneemt.)

Maar ik heb mezelf ooit beloofd om alles af te maken wat ik begin, dus nu staat er dit op mijn kamer:

Comments: