Showcase

De nieuwe norm

Saturday, 30 May 2020

Ik heb geen zin meer om mijn eigen mening over de crisis te verwoorden, maar hier is een van de beste informatiebronnen die ik ben tegengekomen:

Met Fake Booij ben ik bezig enkele compilaties te maken van Nederlandse liedjes over serieuze onderwerpen. Dat project lag door de crisis een paar maanden stil maar sinds enkele dagen zijn we herbegonnen.
Ik kwam vandaag een handvol protestliedjes tegen die vandaag de dag niet meer gemaakt worden.
Het is bizar om naar liedjes te luisteren die veertig of zestig of zelfs tachtig jaar geleden zijn opgenomen en die perfect verwoorden wat er momenteel gaande is. Zoals dit lied dat Hessel van der Wal in 1982 op elpee zette:

Het is verleidelijk om een compilatie te maken over de huidige crisis met liedjes die lang voor deze tijd zijn geschreven, maar voorlopig staan er andere compilaties op het programma.

Comments:

Roland Vonk

2020-07-11 09:55:29

Frits,
de wens om buiten de digitale wereld te blijven snap ik, maar dat je je buiten de wereld van de feiten plaatst, ervaar ik echt als onbegrijpelijk. Waarom zou je de oprispingen van Willem Engel plaatsen boven de bevindingen van wetenschappers over de hele wereld?

frits

2020-07-11 11:21:04

Ik besef meer en meer dat mensen, in dit geval jij en ik, onverenigbare visies hebben. Hoe verschrikkelijk ik dit ook vind (en dat is een understatement) accepteer ik niet dat er maar een visie voor de waarheid wordt gehouden. Ik worstel elke dag met het idee dat ik niet in iets geloof waar de meeste mensen wel in geloven. Ik ben niet in gek.