Showcase

Before i fall

Wednesday, 10 May 2017

Het is een mooi toeval dat ik mezelf voortdurend zit te herhalen terwijl ik nadenk over het idee van De Eeuwige Wederkeer. Inmiddels heb ik trouwens de film “Before i fall” gezien. Het is een Groundhog day rip off, maar toch interessant genoeg om te zien. Het gaat mij vooral om het perspectief op het leven dat het hoofdpersonage in de film ontwikkelt. Ze verruilt haar tijdelijke perspectief langzaam voor het eeuwige. Dat is wat ik ook wil, maar wat in de film vrij makkelijk lijkt is in de praktijk helaas veel moeilijker.

In de film wordt de eeuwigheid getoond als een herhaling van het tijdelijke. Dat is dus het idee van De Eeuwige Wederkeer. Voordat er films als Groundhog day waren, was het idee een tamelijk obscuur idee waar maar heel weinig mensen in geïnteresseerd waren. Maar inmiddels is het gesneden koek voor iedereen met drie functionerende breincellen. Wat niet wegneemt dat het vooralsnog een idee blijft, met geen enkel hard bewijs.

Hier is de trailer van “Before i fall”. Ik vrees dat de film niet heel lang gaat draaien, dus als u hem in de bioscoop wilt zien…

Comments:

Federico

2017-05-10 20:19:04

Inderdaad een kopie van groundhog day, je illustraties daarentegen zijn een unieke serie. Mag ik die van je overnemen?

Tineke

2017-05-10 23:29:28

Federico is me te snel af!