Showcase

Geletterd Amsterdam (7)

Saturday, 2 February 2013

Het is mij niet duidelijk hoeveel alfabetten het gaan worden. Ik begon met het idee dat 25 een mooi aantal zou zijn, maar ik zit nu op 55 en ik heb nog niet het idee dat ik klaar ben. Vandaag fietste ik door een zijstraat van de Valeriusstraat en zag toevallig deze letters:

Door de in de andere letters overlopende krullen, is dit een fraai en originele lettering. Maar als alfabet werkt het niet zo sterk:

Ik heb er hier en daar wat aan veranderd omdat de “S” een bepalende letter is, maar geen basis voor een heel alfabet.

Dit is waarschijnlijk de laatste lettering uit “Amsterdam in letters”:

En dit is het alfabet geworden:

En tijdens het Googlen zag ik ergens een klungelig logo op een brochure, waarvan ik het toch niet kon laten een alfabet te maken. Maar dat werd uiteraard ook klungelig:

Zo, nu nog even alle alfabetten hertekenen en van nummers voorzien, een boek schrijven, 50 foto’s maken en 50 digitale fonts maken en dit project is klaar!

Comments:

Jon van den Berg

2013-02-02 23:09:18

Kijk eens wat mooi, een site van de Werkgroep Historische Gevelreclames Amsterdam (WHGA), met foto’s ingedeeld per buurt, Het leven begint pas bij vijfenvijftig!
http://gevelreclames.nl/index.html

Arnout Steenhoek

2014-03-21 20:25:51

Gezien de tekst op de muur en het feit dat ik ook in Amsterdam-Zuid woon, ben ik erg benieuwd naar de precieze locatie van dit object, vriendelijke groet, Arnout Steenhoek