Showcase

Mini jungle exotica (2)

Saturday, 12 July 2014

Het tekenen op ruw karton heeft natuurlijk effect. Daar is het mij om te doen: ik houd van de kleur en textuur van karton. Dat geeft een meerwaarde op tekeningen op gewoon papier die alle beperkingen dubbel en dwars waard is. Je kunt het ook niet imiteren met kleuren. Misschien op een beeldscherm nog een beetje, maar in het echt is het verschil onmiddellijk duidelijk.
Ik heb met een fijnliner zo’n mini Jungle Exotica tekening gemaakt op gewoon papier. Heerlijk tekenen, omdat de pen precies doet wat ik wil en nergens hapert of blijft hangen, maar een dood tekeningetje als resultaat:

Het verschil met het effect van een karton of een papieren zakje is immens:

Het probleem is dat de meeste mensen die iets over dit werk gezegd hebben, niet van karton en oud papier houden, en al helemaal niet van gebruikt karton dat ooit deel van een verpakking was. Ik snap dat niet en heb ook niet heel veel zin om me er nog verder in te verdiepen. Wat is er mis met karton?
En, misschien de hamvraag, waarom voel ik me zo vaak aangetrokken tot zaken die niet populair zijn?

Comments:

Rico

2014-07-12 22:58:51

Het is een gave, wen er maar aan…..
PS: you’re not alone!

Federico

2014-07-12 23:01:27

John McKie is een Engelse kunstenaar die voornamelijk papier en karton uit de prullenbak haalt of van straat opraapt. Hij geeft er bijzondere tweede levens aan. Zit op Facebook.