Showcase

Piet Schreuders

Tuesday, 15 July 2014

Fake Booij gaf me dit interview met Piet Schreuders uit de NRC:

Het werk van Piet Schreuders verdient naar mijn idee heel wat meer aandacht en herkenning dan het krijgt. De Poezenkrant is slechts een van zijn activiteiten en wat mij betreft lang niet het interessantste. Onlangs maakte hij een reconstructie van de rondvaartboottocht die de Beatles in 1964 in Amsterdam deden. Die heb ik twee keer gezien bij presentaties en ik snap niet dat een programma als DWDD de kans liet lopen om dit in de uitzending te hebben. Het is een ontroerend document geworden: Piet heeft een stukje verleden toegankelijk gemaakt waar niemand op rekende maar dat voor iedereen iets betekent. Dat is een essentie van veel van het werk van Piet, hij kan gewoon heel goed kijken naar wat er is en dan snappen wat er ontbreekt.
Ooit had ik een knipselfanzine (P.S.) waarin ik alle interviews en artikelen van Piet Schreuders verzamelde. Dat was in de jaren 80 en 90. Ik denk dat ik maar weer eens een nieuwe aflevering ga maken. Want op een scherm leest zo’n artikel toch niet echt lekker.

Comments:

Mirjam Boelaars

2014-07-15 09:40:26

…en wat te denken van alle Furores die Piet maakte? “over de dingen die ik zelf interessant vind om te lezen” zoals hij zelf zegt. Piet kijkt, merkt op en vertelt erover. Amerika, Typografie, muziek, film, “… je hebt er niks aan maar het is wel leuk” aldus Piet.

Jan Willem

2014-07-15 12:21:43

Ik heb tot mijn grote vreugde een heleboel cd’s met eigenzinnige muziek van het Basta-label: filmmuziek voor Laurel & Hardy door de Beau Hunks, experimenten van Raymond Scott in grote en kleine bezetting en nog veel meer. De grondig geresearchte begeleidende teksten, de illustraties én de stijlvolle vormgeving van Piet Sheurders maken die plaatjes nog eens extra leuk.

Roland Vonk

2014-07-29 13:20:50

Piet Schreuders = held.

(Net zoals Frits Jonkers = held. Trouwens)