Showcase

Nespresso

Wednesday, 11 July 2018

Ik krijg mijn leven niet op orde. In ieder geval niet op het niveau dat ik zou willen. De afgelopen weken heb ik een paar goede lessen geleerd. Die ga ik proberen te onthouden en in de praktijk te brengen. Zoals: bemoei me niet met anderen, laat me niet emotioneel beïnvloeden door wat anderen zeggen en doen, accepteer wat er op mijn pad komt, enzovoort. Allemaal cliche’s, maar het is zoooo moeilijk om het 24 uur per dag in de praktijk te brengen.
Er zijn mensen in mijn leven die bewezen hebben aan mijn kant te staan. Vanaf nu zijn dat de enige mensen waar ik mijn energie in ga stoppen. Onlangs werd onze zoon op zijn scooter aangereden door een automobilist. De automobilist maakte een fout, maar erger was dat hij geen rijbewijs had. Ik was erbij toen de politie het probeerde te regelen. De man werd in eerste instantie in bescherming genomen tot mijn verbijstering. Pas toen hij aangaf dat hij van plan was dat hij met zijn auto naar huis wilde rijden begonnen de agenten bij te draaien. Zijn hele verhaal was een web van verdraaiingen. Ik werd er misselijk van dat zo iemand zoveel ruimte krijgt. Dat is een groot probleem: mensen die zich misdragen krijgen teveel ruimte. De scooter van onze zoon heeft voor 1000 euro schade en het is vooralsnog onduidelijk waar dat geld vandaan moet komen. Maar het gaat mij vooral om het principe: ik probeer me niet met anderen te bemoeien, maar wat de ik wanneer mensen in mijn leven binnendringen?
Dit ongeluk is maar een voorbeeld. Mijn leven is op het moment een magneet voor mensen die naar mijn idee gestoord zijn of ver over mijn grenzen gaan. Met name in mijn werk. Ik heb geen idee hoe ik daar mee om moet gaan hiermee om moet gaan. Ik houd het nu vol, maar dat is natuurlijk geen tactiek voor langere termijn. Ik heb de neiging me terug te trekken maar de gedachte groeit dat ik misschien meer de strijd moet aangaan. Dat druist lijnrecht in tegen wat ik me lang geleden heb voorgenomen, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat mensen met de dag onredelijker en idioter worden. Ik loop grote delen van de dag om mijn tenen om ruzies en discussies te vermijden en dat klopt niet want ik ben een eerlijk en goed mens.

Comments:

Tineke

2018-07-11 11:18:48

Ik denk aan je. Blijf bij jezelf! En neem het seizoen into account: men is moe, oververhit en aan vakantie toe. Jij ook! Keep it cool en nogmaals: blijf bij jezelf (daarmee bedoel ik ook: werk niet te hard voor een ander maar denk ook aan jezelf, je lijf en je leeftijd! Met liefde, Tb

Sjef Huurdeman

2018-07-11 14:54:54

Frits, man,ik heb met je te doen. Kom naar Kliko-fest, a.s.zaterdag in het Patronaat. Ik heb een ticket voor je! https://www.patronaat.nl/14-7-2018/kliko-fest-2018%3a-o.a.oh-sees-usa-%2c-fidlar-usa-%2c-the-dwarves-usa-%2c-the-soft-moon-usa

Jonker frits

2018-07-11 16:02:39

Sjef, je bent een schat! Maar je hoeft niet met mij te doen te hebben, zo erg is het niet. Het is altijd goed om tegen mij grenzen aan te lopen. Ik ik kom er wel voorbij. En ik kan zaterdag helaas niet, ondanks je genereuze aanbod… Zie je snel!