Showcase

De Eeuwige Wederkeer

Tuesday, 16 June 2020

Zoals veel mensen heb ik de afgelopen weken veel geschreven. Veel brieven en losse flodders maar ook twee boeken. Ik heb tientalle boeken geschreven en ik ben heel blij dat ik er nooit eentje heb gepubliceerd. Maar op mijn wenslijstje staat een boek dat ik wél geschreven wil hebben voor ik dood ga. Het gaat over het idee van de Eeuwige Wederkeer. Dat is het beste idee dat ik ooit ben tegen gekomen, maar helaas is er nog nooit een boek over geschreven.Er zijn een handvol mensen die iets over het idee hebben geschreven, maar er valt meer over te zeggen. Dat ben ik nu dus aan het doen. Het is prettig werk en het helpt om me af te leiden van de waanzin die in de wereld gaande is. Ik probeer mijn woede te gebruiken als brandstof voor een boek over een onderwerp dat niks met de reden van mijn woede te maken heeft.
Ik snap niets van wat er momenteel gebeurt. Elke dag loop ik wel tegen iets of iemand aan dat naar mijn idee absurd, onrechtvaardig of crimineel is en ik weet niet hoe ik me tegenover dit alles wil/zou moeten/kan gedragen.
Ik ben gelukkig niet alleen, maar het aantal mensen die mijn meningen deelt is zo klein dat ik me ernstig zorgen maak over de nabije toekomst. Met name het feit dat zo weinig mensen zich serieus zorgen lijken te maken over de toekomst vind ik zorgwekkend.