Showcase

Maan

Thursday, 10 March 2022

In 2001 maakte Bart Sibrel de documentaire “A funny thing happened on our way to the moon. Ik krreg destijds een DVD opgestuurd door iemand die vond dat ik dit moest zien.
Als kind was ik oud genoeg om midden in de nacht uit bed te worden gehaald om live op televisie de eerste mens op de maan te zien lopen. In de aanloop naar dit evenment hield alles nauwgezet bij in een schriftje. Je kon onmogelijk om dit project heen: je kreeg stikkers bij wasmiddelen, boekjes, poppetjes, posters, de hele smaneleving was maanziek. Ik smulde ervan. Het kwam geen moment in me op dat dit allemaal fake was.
Ik weet dat ik in 2001 al bekend was met het idee dat de maanlandingen fake waren, maar ik kon mijn kinderherinneringen nog niet loslaten. Maar nadat ik de docu van Bart Sibrel had gezien, had ik geen keuze meer. Het bewijs was te overtuigend.

Hier kunt u “A funny thing happened on our way to the moon zien.

Later kwamen er nog veel meer bewijzen bij. Ik vind een interview dat ik ooit zag met iemand uitreknde hoeveel energie een live-verbinding tussen de raket en de aarde kostte het meest overtuigend. Maar ik hoefde niet meer overtuigd te worden: ik ben zover heen dat ik wel eens vergeet dat er nog steeds mensen zijn die wel in de maanlandingen geloven. Er is nog een gode documentaire gemaakt over dit onderwerp, in 2017, door Massimo Mazzucco, getitled “Americain moon”.

Hier kunt u Americain moon zien.

De rest van dit verhaal kunt u zelf bedenken, lijkt me.

Comments: