Showcase

The lost jukebox

Friday, 20 May 2016

Van John Koemans kreeg ik onlangs wat opnames met de intrigerende titel “The lost jukebox”. Nou heb ik allang niet meer de illusie dat ik weet wat er allemaal ooit op vinyl is uitgebracht, maar dit archief, want dat is het, verbaasde me toch meer dan ik me had kunnen voorstellen.
“The lost jukebox”is een verzameling volstrekt obscure en vaak uiterst vreemde singeltjes uit de jaren zestig en zeventig. Ze zijn ooit verzameld door Jeffrey Glenn. Hij is inmiddels overleden, maar ceedee-compilaties van zijn collectie circuleren op het internet. En voor alle duidelijkheid: het gaat om 170 compilaties van elk 25 singels.

Wat mij vooral verbaast is dat dit uit de lucht lijkt te komen vallen. Ik dacht ik een beetje wist wat er te koop is, maar nou zijn er ineens 40000 singels bijgekomen waarvan ik het bestaan niet wist en die ik eigenlijk allemaal wil horen.
Ik ben niet handig met downloaden en doe het met wat mensen als John me sturen en met wat er op podcasts valt te beluisteren. Mocht u een idee willen krijgen van de aard en omvang van The Lost Jukebox, hier, hier en hier zijn wat bronnen.

Comments:

Robert vdK

2016-05-20 10:41:21

Ik ben ze via de Nieuwsgroepen allemaal ‘tegengekomen’. Inderdaad een enorme schatkist met prachtige parels!
Ik wist dan weer niet dat deze Jeffrey Glenn erachter zat. Bedankt voor de info!
Het zijn trouwens 225 cd’s. Ik heb eventueel een tekstbestand voor je waarop alle nummers, inclusief info (jaar, comp, label), vermeld staan.

Erik

2016-05-20 10:44:54

Dank voor de linkjes Frits!! Onuitputtelijke bron voor muziek dat internet, ik heb me ook al jaren beperkt tot een download hier en een podcast daar. Niet bij te houden!