Showcase

De Hallen

Saturday, 12 October 2019

Vandaag getekend in De Hallen, op de vinyl en boekenmarkt die Jos Klijn daar een paar keer per jaar organiseert. Ik heb niks te verkopen maar krijg daar van Jos een tafel om te tekenen en kinderen te laten tekenen. De tekeningen die ik maak zijn te koop,maar meestal verkoop ik niks. Vandaag verkocht ik een tekening, een A@ vel vol met het soort figuurtjes waar ik al een tijdje door ben gefascineerd.
Het is lastig om te tekenen op zo’n plek als De Hallen. Mensen praten continu tegen je, je zit niet lekker, het is ongemakkelijk om bekeken te worden. Maar ik wil het per se leren om onder dit soort omstandigheden net zo goed te tekenen als thuis.
Ik had de avond ervoor al wat zitten oefenen. Om mezelf te dwingen niet elke velletje helemaal bomvol te tekenen, om meer variatie te gebruiken, om de compositie in het oog te houden, enzovoort. Dit heb ik gisteren gemaakt:

Ik teken het liefst in zwartwit, maar met de computer is inkleuren erg verleidelijk:

De tekeningen die vandaag heb geraakt waren allemaal op A3, maar verder is er amper verschil met wat u hier ziet. Zeker niet als ik ze netjes heb bijgewerkt, wat ik morgen ga doen.

Comments: