Showcase

Tekentalent Roadshow

Saturday, 22 September 2018

Vandaag kreeg ik van Ger van Wulften de flyer die we gaan verspreiden tijdens het Stripfestival Breda:

Op het festival zelf gaat er vooral getekend worden, maar het is echt de bedoeling om in 2019 cursussen te gaan geven. De tekenaars op de lijst hebben al toegegd mee te willen doen, maar er staan nog een tiental tekenaars op mijn wenslijst. Ik wil hen pas vragen als het zeker is dat het allemaal doorgaat.
Ik zag onlangs een stuk van de eerste aflevering van het televisieprogramma “The Talent Project”. Dat is ongeveer wat ik me voorstel bij de tekencursus. Het is bedoeld voor iedereen die graag tekent, niet alleen voor jonge mensen die hopen er hun vak van te kunnen maken. Die kunnen ook naar een academie als Artez of de St Joost. Het gaat vooral om mensen die niet weten hoe ze beter kunnen leren tekenen of zelfs nooit hebben bedacht dat dit mogelijk is.
Binnenkort komt er uitgebreid meer info over wat de cursus precies inhoudt, eerst maar dat teken-evenement in Breda tot een goed einde te brengen.
In Breda zijn er zowel zaterdag 28 als zondag 29 september twee sessies. Er zijn bekende en minder bekende professionele tekenaars die samen met bezoekers gaan tekenen. Ik zorg dat het een gezellige chaos wordt en dat er dingen op papier komen die de makers zullen verrassen.
Ik heb twee vrijkaarten voor het Stripfestival, dus als u een goede reden geeft waarom ik die naar u zou sturen…

Comments: