Showcase

Shad (8)

Saturday, 21 April 2012

Het tekenen van Shad is erg leuk werk, maar ik ga dit natuurlijk niet de rest van mijn leven doen. Het zou geweldig zijn om dit een tijdje voor het NRC te doen, als een dagelijkse rubriek. Maar ik heb dat al eens aangeboden en niet eens een reactie gehad. Van De Volkskrant ook niet trouwens. Ik snap ook best dat niet alle tekeningen die ik u laat zien even goed zijn, maar elke dag de beste lijkt me toch een bestaanswaardige rubriek.
Vandaag was ik niet in grote vorm. Bij de helft van de foto’s bedacht ik achteraf betere tekeningen. Maar omdat ik het rechtstreeks in de krant telen valt er niets te veranderen. Dat is ook de lol van dit project. Als er ooit een Shad scheurkalender komt, wat iemand me onlangs voorstelde, ga ik op de presentatie voor iedereen die dat wil Shads tekenen in de foto’s die mensen meebrengen.

Jan Turkenburg maakt onder andere wat hij noemt Droodles: muzikale sample-knutslewerkjes, die ik erg goed vind. Hij heeft een soort werkmethode die nogal wat overeenkomsten lijkt te vertonen met die van mij, met als gevolg dat
veel van zijn beste creaties onopgemerkt blijven. En onuitgebracht. Ik zou heel graag een ceedee willen hebben met 25 van zijn beste Droodles. Sinds een paar dagen schrijft hij op zijn blog over een manier om een muzikaal equivalent van Shad te maken. Leuk voor een ceedee bij de scheurkalender!

Comments: