Showcase

Door het Ik-tijdperk

Friday, 27 December 2019

Stichting De Roos maakt boeken in een oplage van 175 exemplaren uitsluitend voor leden. Tijdens een Beurs voor Bijzondere Uitgevers in Paradiso kocht Ton Entius, de voorzitter van De Roos, een “Geluiden van Amsterdam”-krant. Op basis daarvan werd ik gevraagd om een boek voor De Roos vorm te geven. Het gaat om een verhaal dat Jouke Turpin schreef over het Ik-tijdperk, dat in 1981 werd bedacht door John Jansen van Galen.
Het was een ongekend feest. Ik heb het hele boek met de hand geletterd en alles wat ik voorstelde werd enthousiast onthaald. Ook de samenwerking met de mensen van drukkerij LenoirSchuring was een warme douche. Ik dacht regelmatig dat er toch wel iets in het langdurige proces mis zou gaan, maar dat gebeurde niet.
Het boek is geillustreerd met citaten uit het originele HP-artikel van John Jansen van Galen. Omdat er meer citaten waren dan er in het boek pasten heb ik er een mapje bij gemaakt met acht extra citaten.

Ik heb een handvol boeken gekregen en een stapeltje losse kaarten. Als u interesse hebt en een goed argument kunt verzinnen waarom ik u een boek zou sturen, weet u mij te vinden. Zolang de kleine voorraad strekt.

Comments:

Jeroen Koning

2020-01-06 14:33:07

Hallo Frits,

Op de Facebook tijdlijn van Jouke zag ik dat jullie samen deze uitgave hebben gemaakt.
Jouke is een goede vriend van mijn zwager en vrouw. Ze gingen naar dezelfde middelbare school in Utrecht. Ik heb Jouke gevraagd om een exemplaar maar die heeft er niet zoveel ter beschikking gekregen en verwees me naar jou.
Zelf maak ik onderdeel uit van Amsterdam Signpainters en lijkt het me top om een exemplaar in onze studio te hebben als inspiratie.

Ik hoor graag je reactie.

Vriendelijke groet,
Jeroen Koning
Amsterdam Signpainters