Showcase

Just another normal guy

Saturday, 22 February 2020

Vorige week kreeg ik deze elpee:

Jeroen Klaver speelde dertig jaar geleden de bas in deze band. Maar net als zoveel rockabilly- en psychobillybands uit die tijd kwamen ze niet verder dan wat demo-cassettes en live-opnames. Maar een man in Sint Petersburg is sinds kort bezig om alle bands die genoeg goed materiaal hebben alsnog op vinyl uit te brengen. En hoe! De Kittyhawk Bomberbillies klinken als een klok en de hoes is geweldig, veel beter dan de meeste platen die destijds werden uitgebracht!

Inmiddels zijn er acht elpees verschenen en als u meer wilt weten, hier kunt u alle info vinden.
Tot mijn verrassing is er ook een elpee van NNUGH!, een van de betere bands waarin Louwrens Jordaan heeft gezeten. Marco Stolker, die de bas sppelde en ook het artwork voor de elpee deed, stuurde me een exemplaar:

Het voelt onwerkelijk om naar deze plaat te luisteren. Ten eerste viel mijn speaker uit. Iedereen die Louwrens heeft gekend weet hoe zijn relatie met apparatuur was, en ik kon een glimlach niet onderdrukken toen ik vannacht om een uur van alles overhoop moest halen om deze elpee in stereo te kunnen beluisteren.
Louwrens overleed in 2015 en het is heel jammer dat hij dit niet kan meemaken. Muziek maken was zijn leven en een elpee maken was een van zijn grootste dromen. Hij heeft meegespeeld op diverse ceedees, maar veel van de tientallen liedjes die hij heeft geschreven bestaan alleen als low-fi cassette.
Dit is de promo-video die Just Another Normal Guy Records maakte voor de NNUGH!-elpee:

Mijn favoriete nummer, “I’m the undead”, en de meeste andere liedjes kende ik al maar er staan ook een paar verrassingen op. Zoals de cover van een liedje dat mijn broer ooit schreef. Ik wist dat Louwrens het wel een speelde maar om het nu op elpee te horen is raar. Vinyl blijft toch iets heiligs.

Op het programma staat ook een elpee van Crackle Rattle Bash, dus dit verhaal wordt vervolgd!

Comments: