Showcase

Lion Tops

Friday, 20 July 2012

Op de stukjes die ik op dit blog plaatste over de Pain Expo reclameplaatjes kreeg ik toffe reacties van Eddy Steyaert. Niet alleen stuurde hij me opnames van de plaatjes die hij wel en ik niet heb, maar hij stuurde ook een paar originele Pain Expo-singels. En ook dit plaatje:

Dit is een wonderlijk toeval. Ik heb uit de Lion Tops serie de eerste negen singels met een blauw label. Die zien er zo uit:

Het plaatje dat Eddy me stuurde is een EP, en daarvan had ik er drie, maar deze kende ik nog niet. De gewone Lion Tops singels zijn genummerd van 101 tot en met 109. De EP’s hebben als nummers 11 tot en met 15. Ik dacht het ophield bij 14, maar dankzij Eddy weet ik nu dat dit niet het geval is. En van de vier liedjes die er op EP 15 staan zijn er drie zo goed dat ik langzamerhand wel eens wil weten of er werkelijk een 101 of een EP10 bestaat, en of er na EP15 nog meer EP’s zijn verschenen. En natuurlijk vooral wat daar dan eventueel opstaat.
Hier zijn drie van de vier liedjes van EP15:
The Goldstar Brothers en The Jets met Thou Shalt Not Steal:

The Jets met Memphis Tennessee:

En Rudi Seedorf en The Jets met Mountain Of Love:

Ik heb Eddy al eeuwen geleden een ceedeetje beloofd met alle Lion Tops liedjes die ik heb. Als hij dit leest heeft hij nog niet gehad, maar Eddy: ik ga het echt doen! Het is ook een beetje je eigen schuld trouwens, omdat je met een singel stuurt waarvan ik het bestaan niet wist :)

Comments: