Showcase

Spreuken

Saturday, 7 July 2012

Inmiddels heb ik een handjevol bonnen voor spreuken gekregen. Een van de reden om bonnen voor een spreuk bij het Showcase-boek te doen, is dat ik het letteren mis. Ik kannatuurlijk alles letteren wat ik zelf verzin, en dat doe ik ook, maar het is interessanter om iets te doen wat iemand naders heeft bedacht. Ik heb de neiging om steeds meer van hetzelfde te maken, en het is leuker om af en toe iets anders te doen. Zoals de letteringen van Harry Chester bijvoorbeeld, waar ik gisteren iets over liet lezen; daar ga ik zeker iets mee doen met de volgende spreuken.

Sinds een paar maanden speel ik weer in een bandje. Daarin speelt ook Jeroen Klaver aka Shamrock . Hij strooit tussen zijn banjo-solo’s door met wijze woorden, en ik ben begonnen die op te schrijven. Hier zijn er twee:

Wordt vervolgd!

Comments:

jan

2012-07-07 14:43:09

mijn dank is groot!

Jon van den Berg

2012-07-07 18:24:32

Dag Frits, mooie uitvoering – dank! Zelfs het uitspreekritme zit er in. Ik zie uit naar het origineel. Zoals zovele wijze woorden kent deze vele vaders. Ik houd het op reclamegoeroe Ogilvy. Inmiddels ben ik een fan van de wisdom of shamrock. Keep on editing him!

Jon van den Berg

2012-07-07 18:45:16

Twee favorieten. Koot en Bie: “Actualiteit is typisch iets van nu.” Oud-vriend Jos Morren: “Het weer – ook dat zal er morgen weer zijn.”