Showcase

Art afterpieces

Wednesday, 8 July 2015

Ik koop regelmatig oude boeken voor minder dan een kop koffie. Ik had er ook meer voor willen betalen, maar dat kosten tweedehands boeken nou eenmaal niet. En omdat veel boeken ook niet herdrukt worden, is het een vreemde ervaring om voor zo weinig geld zo vaak verrast te worden. Neem bijvoorbeeld dit boek:

Het is een verzameling parodieën op beroemde schilderijen, gemaakt door Ward Kimbell. Het doet me denken aan Banksy. Ik heb een paar van mijn favorieten voor u onder de scanner gelegd:

Niet alleen vind ik het sterke vondsten, Ward Kimbell gebruikt slechts minimale middelen om de kijker te verrassen, zonder in herhalingen te vervallen. En dit is uit het pre-computertijdperk.

Comments:

Jan Willem

2015-07-09 08:04:50

Geinig! Ward Kimball is goeie gast, vooral bekend als een van de zogenoemde Nine Old Men van Walt Disney, die vele klasieke tekenfilms hebben getekend. Hij animeerde bijvoorbeeld Jiminy Cricket in Pinocchio, de kraaien in Dumbo en de gekke hoedenmaker in Alice in Wonderland. Leuk om ook dit soort werkjes van hem te zien.

dolf hell

2015-07-12 12:57:10

En dan is Ward Kimball ook nog eens de trombonist in het hilarische Disney-dixielandorkest Firehouse Five Plus Two.

Jan Willem

2015-07-13 20:55:48

Én hij draagt een dikke vette Le Corbusier-bril.