Showcase

Craft

Thursday, 2 July 2015

Afgelopen zondag gaf Marina Chacur een workshop handletteren voor het selecte groepje lettermensen waar ik al vaker over heb geschreven en dat eens in de paar weken samenkomt. Marina had voor iedereen een onmogelijke opdracht. Dit was mijne:

Het idee was om te proberen een woord te tekenen dat aan al deze specificaties voldoet. Alle tien aanwezigen hadden soortgelijke opdrachten. Geweldige dag werd dat!
Ik heb helaas mijn schetsboek laten liggen, of ik ben het kwijtgeraakt, dus ik kan u niet laten zien wat ik ervan heb gebrouwen. Ook heb ik (stom, stom, stom) geen foto’s gemaakt van de andere werkstukken. Maar hier is een snelle reconstructie van wat ik van de opdracht kon maken:

Het idee achter deze workshop-opdracht is dat je tot nieuwe ideeën komt door iets te doen wat onmogelijk lijkt of ver buiten je comfortzone ligt. Ik kon het niet nalaten te denken dat voor mijn gevoel het leven zo voelt en dat het een feest is om veilig aan een tekentafel iets onmogelijks te proberen. Was de rest van het leven ook maar zo simpel.
Ik maak op het moment geen alfabetten. Maar ik maak wel schetsen als ik een idee heb voor een alfabet. Meestal laat ik die niet zien,maar bij gebrek aan plaatjes vandaag is hier de schets voor de kapitalen van het “Craft” alfabet.

Comments: