Showcase

Puta Madre Brothers

Sunday, 12 July 2015

Vorige week speelden de Puta Madre Brothers in OT301. Ondanks dat het woensdag en snikheet was, waren er een kleine honderd bezoekers. En die hadden een goeie avond!
De Puta Madre Brothers komen uit Mexico en spelen een wonderlijke mix van mariachi en rock’n’roll. Met nog wat niet geheel te benoemen invloeden. Maar de attractie is dat ze de “worlds biggest oneman-band” zijn. In plaats van dit uit te leggen, zie het voor uzelf:

Ik weet er verder weinig van, ik heb geen platen van de band en ook niet gekocht want ik had niet genoeg geld bij me. Maar ik werd erg blij van het concert en van het besef dat ik dit mee mocht maken en dat er mensen zijn die hun ziel in zaligheid steken in het maken van dit soort muziek.
Toen ik naar huis liep zag ik bij ons op de hoek een verhuisdoos staan met bovenin wat boeken. De hele doos bleek te zijn gevuld met boeken. En allemaal in goede staat en van iemand met smaak. Ondank dat ik nog maar honderd meter van ons huis was verwijderd, heb ik mezelf ingehouden en er slechts dit stapeltje uitgehaald:

Inmiddels heb ik al tweederde weer weggedaan omdat ik na lezing van een paar bladzijdes geen zin meer had om verder te lezen, aar er zitten een paar boeken tussen die ik met plezier ga lezen. Het aardige van gevonden boeken is dat ik op die manier dingen lees die ik zelf niet zou uitkiezen. Niet dat ik op het moment op zoek ben naar kennis. Ik heb het idee dat mijn vragen niet met informatie en kennis zijn te beantwoorden. Ik lees gewoon om mijn hersens bezig te houden. Anders gaan ze zelf denken en dat heb ik liever niet.

Comments: