Showcase

Magies Sentrum

Tuesday, 19 July 2016

Het Magies Sentrum project, dat ik jaren geleden ben begonnen, ligt al geruime tijd stil. Maar onlangs kocht ik dit boek:

Dit is de achterkant, waarop niks teveel wordt beloofd:

Ik wist op een gegeven moment niet meer wat ik nou eigenlijk precies wilde schrijven. Ik miste ook een beetje de informatie waar ik naar op zoek was. Nou, dat excuus geldt nu niet meer: dit is HET boek over waarom Amsterdam in de vroege jaren zestig Magies Sentrum was. Het is een van de beste autobiografie├źn die ik ooit heb gelezen bovendien. Wat een leven heeft Cor Jaring geleefd, wat heeft ie dat ongelooflijk mooi opgeschreven en wat was Amsterdam in die periode een bizarre plek.
Eigenlijk is mijn project hiermee ten einde: ik zou gewoon dit boek opnieuw moeten uitgeven. Dit valt toch niet te verbeteren.
Het was trouwens een van de boeken die ik voor de vakantie had gekocht, maar die het niet heeft gered. Een goed boek laten liggen is niet mijn sterkste punt.

Comments:

Alwin

2016-07-20 23:09:02

Lijkt mij een geweldige boek, ik ken het niet ook al heb ik 20 jaar boekhandels ervaring en worstel ik nog elke week met kilometers oude boeken. Ik ga op jacht :)

Tineke

2016-07-20 23:20:39

Ik zou die bio graag lezen van jou. Ruilen voor de Ilias van Imme Dros voor op je vakantie? Het ligt hier klaar… En zodoende kan je je er niet vroegtijdig aan vergrijpen

Roland Vonk

2016-07-26 21:32:56

De cover alleen al.