Showcase

Enveloppen

Sunday, 16 July 2017

Onlangs kocht ik een doosje gebruikte enveloppen. Het ging om Engelse enveloppen uit de jaren tachtig dus de postzegels waren niet interessant.

Er zat slechts een handvol luchtpost enveloppen tussen en die waren, net als alle andere enveloppen slordig opengescheurd, dus daar was het me ook niet om te doen. Hetging mij om de binnenkanten van de gewone enveloppen.

Als je een envelop open knipt komt er soms een patroon te voorschijn. Dat patroon is meestal blauw, wat ik als kleur al mooi vind, maar soms is het patroon van een bijna ontroerende schoonheid.

Ik heb al vaker over mijn fascinatie voor de binnenkanten van enveloppen geschreven en ik snap echt niet dat hier totaal geen belangstelling voor lijkt te bestaan. Ik heb een bescheiden collectie maar er moeten duizenden verschillende patronen bestaan. En ook het beeld van een opengeknipte oude envelop vind ik een zwaar onderschat verzamelobject:

Ik ga vandaag proberen tien recente aanwinsten netjes te scannen in een poging u te overtuigen van de schoonheid van deze vergeten papieren uithoek van onze wegwerpmaatschappij.

Comments:

michael

2017-07-16 15:43:50

ja je hebt wel gelijk..het is prachtig..volgens mij verkopen ze ze niet meer groet