Showcase

Martin's Pin Up Parlour

Sunday, 2 June 2019

Na vorige maand, toen ik voor de eerste keer een modeltekenavond in De Nieuwe Anita bezocht, ben ik van plan dit maandelijks te doen. 20 juni is de laatste avond van dit seizoen, in september aat het weer verder.
Hier zijn al mijn tekeningen van afgelopen donderdag. Het is allemaal zeer matig, en vanaf nu ga ik niet meer alles laten zien wat ik maak, maar misschien helpt dit om u over te halen volgende keer ook eens te komen.

Wat ik deze keer onder andere heb is geleerd is dat ik het gezicht voorlopig beter kan vergeten; dat is te hoog gegrepen en het resultaat is een belediging voor het model. En ook moet ik de lengte van de poses (1, 2, 5 en 10 minuten) wat beter inschatten. Maar goed, het is om te leren, het is geen opdracht of wedstrijd.

Comments:

Niels J. Masselink

2019-06-05 17:57:04

De dames kijken allemaal wat bozig. Ik doe modeltekenen nu sinds twee jaar hier te Utreg. Heb de gelijkenis ook los gelaten. Een week later heb je alleen de tekening nog en weet je niet meer hoe het model er uit zag. De toeschouwer van jouw kunst ook niet. Zelf probeer ik het krassend op te lossen. Lukt het mij door te krassen tot een model of portret te komen. Ik hou van lijnen en probeer de klasieke modeltekening te vermijden. Succes met modeltekenen.