Showcase

Pele

Tuesday, 16 March 2021

Ik zag onlangs de documentaire over Pele. Hij is te zien op Neflix. De parallellen met levens als van Muhammed Ali, Maradonna, James Brown en talloze andere uitzonderlijk getalenteerde beroemdheden zijn niet te missen en geven te denken.
Ik werd nogal ontroerd door alle beelden van een wereld die volledig is verdwenen. Het onbevangen plezier dat mensen samen en aan elkaar beleefden is in een jaar compleet weggevaagd en ik vraag me af hoe lang het gaat duren voor dat weer terug komt. Ik zal de rest van mijn leven mijn best doen om het terug te krijgen, maar het zou me verbazen als ik het nog persoonlijk ga meemaken.
De documentaire bracht ook enkele vergeten herinneringen terug. In 1970 maakte Pele op het WK een goal met een kopbal. Die beweging wilde iedereen beheersen maar destijds konden maar heel weinig jongens dat. Ik was elf en kon het niet. Maar toen waren er twee jongens op een camping die het wel konden en die mij uitlegden hoe je zo moest koppen. Dat was een genoegen dat ik maandenlang met me mee droeg. Als ik mijn ogen dicht doe ik beide jongens die kopbewegingen maken en voel ik hoe bijzonder die momenten waren.

Hier zijn drie vrije alfabetten die niet geschikt zijn voor gebruik maar wel iets hebben, vind ik zelf.


En ten slotte iets veel belangrijkers dan alfabetten:

Comments: