Showcase

Hiphop

Friday, 15 November 2019

Vandaag kreeg ik een brief met bijlages van Pieter Dorrenboom. Als ik daar de details van zou vertellen zou u alleen maar jaloers worden, dus dat ga ik niet doen. Maar er zat een cassette in de envelop:

Pieter kreeg deze tape ooit van Marcel Verbaas maar dacht ik er meer plezier aan zou beleven. De tape zit al een paar rondjes in mijn cassettespeler en ik vind het inderdaad prettig om dit weer eens terug te horen.
Er is teveel muziek. Als er geen directe aanleiding voor is, zoals in dit geval de cassette die Pieter me stuurde, zou ik niet naar old school hiphop hebben geluisterd. De kans is groot dat ik naar muziek had gekluisterd die ik een stuk minder goed vind. Leve je vrienden!
Ik heb aardig wat old school hiphop vinyl in kast staan. Het is niet allemaal even goed maar sommige platen zijn na al die jaren voor mij nog steeds onovertroffen. Zoals New Funky Nation van de Boo-Yaa T.R.I.B.E.:

Of Fu Schnickens:

En dezeā€¦

En zo kom ik de avond wel door. Ik heb heel weinig met de hiphop van nu. Dat moet leeftijd zijn,maar het is moeilijk om niet te denken dat de rap ooit beter was dan nu.

Comments: