Showcase

Kofferbakmarkt

Tuesday, 23 April 2013

In Nieuw-Sloten, een buitenwijk van Amsterdam op een kwartiertje fietsen van waar wij wonen was gisteren een kofferbakmarkt. Rommelmarkten in nieuwbouwijken zijn meestal niet interessant voor mij. Maar het was mooi weer en ik had zin om even naar buiten te gaan en en uurtje later kwam ik thuis met vier ringband-mappen, een plakboek en negentien singels.
Het plakboek is gemaakt in de jaren zestig door iemand die heel erg van vliegtuigen hield. Ik ben daar zelf niet echt gek op, maar ik kocht het voor Pieter Dorrenboom. En ik heb het natuurlijk aandachtig bekeken. Er staan altijd wel een paar dingen in die me wel interesseren. En die heb ik meteen even onder de scanner gelegd:

De meeste singels zijn Nederlandstalig. Zolang er op Spotify nog geen tien procent is te vinden van wat er aan Nederlandstalige platen in mijn kast staat, is het de moeite waard om dit te verzamelen. Vooral de singeltjes die verschenen op kleine labels zullen niet snel in een andere vorm dan op vinyl te vinden zijn. Natuurlijk, het is ook allemaal niet geweldig, maar toch. Vandaag vond ik een liedje voor de Neder-Arabica compilatie die ik wil gaan maken:

En dit piratenlied van Arno&Gratje komt zeker op de Piratencompilatie die ik al tien jaar beloof|:

Maar het gaat mij vooral om dit soort plaatjes, die in geen enkele categorie passen:

Het hoogtepunt van dit bezoek aan deze kofferbakmarkt was de vondst van een hoesje waarin vier reclameplaatjes zaten:

Hier is Cookin’ with Alf:

Comments: