Showcase

Vinyl

Friday, 11 April 2014

Vandaag een stapel platen gekocht, voornamelij elpees en 78-toeren platen. Bij de 78-toeren platen zit onder andere het lied “De kleedjesverkopers” van De Wama’s.

Dolf Hell tipte die al voor de eerste Neder- Arabia compilatie, maar ik had het nummer niet en de versie die op YouTube staat, is wel erg dun voor zo’n leuk nummer:

Ik denk dat het nog wel even duurt voor Neder-Arabica deel 3 klaar is, maar er komt toch elke maand een nummer bij.
De andere 78-toeren platen zijn “Bibbidi babbadi boo” van Dinah Shore, “That chick’s too young too fry” van Louis Jordan en twee boogie-laten:

De elpees zijn geen geweldig spectaculaire vondsten, maar toch meer dan goed genoeg om niet te laten liggen. “Second coming” van Little Richard bijvoorbeeld, met dit fraaie “Nuki suki”:

Of de exotische soulband Tabou Combo met “New York city”:

Maar het meest blij ben ik met de elpee van Rob Hoeke, “Rockin’ the boogie”. Ik heb een heleboel platen van Rob Hoeke en ze zijn lang niet allemaal even goed, maar dit is een hele toffe. Het prijsnummer ( “Rock around the clock” staat niet op YouTube, maar al zoekende zag ik wel dit nummer, dat ik niet kende:

Er is zoveel goede muziek, het is bijna zinloos om er over te schrijven zoals ik dat doe, over een paar toevallige vondsten. Een half uurtje YouTube en je hersens komen uit je oren…

Comments:

Dolf Hell

2014-04-14 15:31:26

Wat mooi dat je die super obscure Rondo-plaat van de Wama’s ook hebt verworven.Nog veel dank voor de bijzondere en bizarre muziek die je vorige week in mijn brievenbus hebt gedeponeerd.