Showcase

Exploitatie compilatie

Wednesday, 10 April 2019

Het moest er een keer van komen en om allerlei redenen die er verder niet toe doen, heb ik de afgelopen weken al mijn goedkope platenlabelplaten beluisterd en een selectie van 31 liedjes gedigitaliseerd:

Minstens de helft van de liedjes die ik selecteerde komen van Europa elpees. Daar heb ik al vaak genoeg over geschreven dus dat ga ik niet herhalen.
Het maken van deze compilatie was een paar dagen werk, en ik besefte maar al te goed dat dit verspilde tijd is. Geen hond gaat voor haar of zijn plezier naar deze ceedee luisteren. Ik heb het niet gecheckt, maar dit soort muziek staat niet eens op YouTube.
Twee dagen nadat ik dit project had afgerond loop ik met Gabi over de Dappermarkt en zij wijst me op een doos die ergens op een stand met speelgoed staat. Vooraan in de doos staat een Europa elpee die ik nog nooit gezien heb:

Ik was zo verbaasd over deze onverwachte vondst dat ik niet heb gecontroleerd of de elpee wel in de hoes zat. Nee, dus. Er zat een kerstelpee in de hoes. Dus ik kan u niet vertellen hoe The Animated Egg klinkt. Ik heb wel zo’n vermoeden, op basis van de halve meter soortgelijk vinyl dat ik wel heb mogen beluisteren.

Comments: