Showcase

Martin's Monthly Pin Up Parlour

Friday, 26 April 2019

Sindas enekele maanden organiseert Martin Draax elke laatste donderdag van de maand een modelteken-avond in De Nieuwe Anita. Gisteren was ik er voor het eerst bij. Donderdagavond acht uur is een lastig tijdstip. Maar het was het meer dan waard!
Ik heb dertig jaar geleden een keer een modeltekenles bezocht. Dat was toen helemaal niks voor mij, ik had veel te weinig vaardigheden. Inmiddels ben ik iets vaardiger met pen en papier, maar van modeltekenen heb ik geen kaas gegeten. En daarom was ik er gisteren. Ik wil graag echt leren tekenen, enniet de rest van mijn leven verdwalen in mijn trucjes.
Het model was Milly en ze nam eerst een paar poses van een minuut aan, toen vijf minuten poses en ten slotte tien minuten.
Die minuutschetsen zijn eigenlijk het interessantst, besef ik achteraf. Maar dit was de enige die ik gisteren maakte die enigzins toonbaar is:

En dit zijn wat de andere schetsen. Ik heb de rest meteen weggegooid, het is allemaal ver beneden de maat, maar ik laat het toch zien. Dit soort avonden zijn geen wedstrijd, het is bedoeld omiets te leren, en natuurlijk om een leuke avond te hebben.

De twee beste tekeningen heb ik aan Milly gegeven, in ruil voor een foto. Daar heeft u dus een vergrootglas voor nodig:

Er is voldoende plek voor een paar extra deelnemers, dus zet de komende sessie in uw agenda!

Comments: