Showcase

Letterspace

Sunday, 14 April 2019

Aanstaande woensdagavond mag ik een lezing geven over letters bij Letterspace, Zeeburgerdijk 15, 1019 AB Amsterdam. Ik ga het onder andere hebben over de alfabetten die ik teken. En ik ga vertellen hoe ik het doe. Zoals met het alfabet waar ik momenteel bezig mee ben. Ik zag dat op het dak van de Desmet Studio’s nog steeds het oude bord ligt:

Ik heb geen idee of de gebruikte letter een font is, ik vind het ook niet meteen een heel fraaie letter, maar je moet roeien met de riemen die je hebt, dus ik heb op basis van de letters die op het bord staan een compleet alfabet gereconstrueerd:

Ik heb het nog niet af. Maar tijdens de lezing laat ik uiteraard de uitgewekte versie zien.

Vorige week fotografeerde ik ook deze geveltegellettering in de Bellamystraat:

Dit is zeker geen font, maar het is wel een hele lelijke letter. Dat is uiteraard geen reden om er geen alfabet van te maken. En ook geen reden om er geen extra aandacht aan te besteden:

Zoals u ziet heb ik hier en daar een beetje gesmokkeld. Dat doe ik liever niet, maar in dit geval vond ik het nodig omdat ik zeker weet dat de maker van de originele letters niet met opzet lelijke letters maakte. Ik heb ook de P veranderd. Dat is heiligschennis, maar ook dat moet af en toe.

Comments: