Showcase

Stof tot nadenken

Saturday, 4 April 2020

Af en toe stuur ik iemand eenbrief of een mail om te vragen hoe het met ze gaat. De meeste mensen met wie ik contact heb lijken de opsluiting goed te doorstaan, maar over een aantal mensen maak ik me zorgen. De opsluiting maakt alle reeds bestaande problemen groter: eenzaamheid, psychische problemen, geldgebrek, enzovoort. Ik zou meer willen kunnen betekenen voor de mensen die het moeilijk hebben maar ik weet niet hoe.
Ik verveel me nooit, dat maakt al veel verschil. Op FaceBook zie ik dat er allerlei initiatieven worden bedacht om mensen bezig te houden. Ik doe soms mee,maar eigenlijk doe ik liever wat ik zelf bedenk. Menno Kooistra vroeg iedereen om een zelfportret te tekenen. dat heb ik gedaan. Volgens mijn familie is het creepy:

Ik had de kwasten van mijn laatste schilderklus (een trappenhuis, twee weken geleden!!!) schoongemaakt op een vel papier. Ik heb nu tijd om daar mijn frustratie op af te reageren in plaats van het weg te gooien, zoals ik normaal gesproken zou doen:

Bij de buurt-uitdragerij ligt momenteel de inhoud van een mode-atelier te koop. Voornamelijk mode tijdschriften van de afgelopen dertig jaar, maar ook wat boeken en stoffenstalen.

Ik heb een tas vol dingen gekocht. Ik vrees dat ik de komende tijd veel van dit soort tekeningen ga maken:

Comments: