Showcase

Torpedo cafe

Wednesday, 1 April 2020

Steven Boland nodigde me uit om een bezoek te brengen aan een digitaal initiatief van Karel van Helden, die het Torpedo Theater runt. Het ging via Zoom, een soort FaceTime. Zoals u weet ben ik heel analoog, maar ik dacht: ik kan het ten minste een keer proberen. En dat heb ik gisteren dus gedaan.
Om tien uur drukte ik op onderstaande code en zonder veel moeite zat ik een minuut later in een chatroom met een handvol mensen die ik niet kende.

Torppedo Cafe toegangscode

Ik kijk niet graag naar een scherm, ik houd niet van telefoneren, ik ben ook geen liefhebber van social talk, dus dit was niet echt aan mij besteed. Maar het was leuk genoeg voor een keer en het was vooral heel leerzaam.
Ik zat tijdens de gesprekken te tekenen. Ik wilde eigenlijk alle deelnemers tekenen maar daarvoor was het beelld te slecht. Ik heb uiteindelijk maar een portret gemaakt:

Wel kreeg ik een idee voor een ambigram van het woord Torpedo. Dat heb ik niet perfect uitgewerkt (ik zat in het cafe ten slotte) maar het heeft potentie:

Uiteindelijk heb ik ook nog een vel volgetekend met wat inmiddels een handschrift begint te worden:

Ik ga niet elke avond naar dat Torpedo Cafe maar ik ga het zeker nog een keer proberen. En het plan is om donderdagavond een voorstelling te organiseren, dus dat lijkt me ook een reden om dit in uw agenda te noteren.

Comments: