Showcase

Fool's Gold

Wednesday, 28 August 2013

In nummer 102 van Zone 5300 staat uiteraard weer een aflevering van de rubriek “Fool’s Gold”, die Milan Hulsing en ik maken. Op verzoek van de redactie is er in de laatste afleverinegen van de rubriek meer aandacht voor het beeldmateriaal, en dus minder tekst.

Het vinden van materiaal voor Fool’s Gold kost doorgaans weinig moeite. 90 procent van mijn bijdrages komen uit winkels op steenworp afstand van waar ik woon. Vandaag was ik bij een kansloze rommelwinkel, die op een plein zit waar al jaren de helft van de winkelpanden leegstaat. De rommelwinkel mag er gratis zitten, maar ze hebben eigenlijk echt alleen maar rommel. Ik kom er zelden, maar vandaag liep ik er langs en dan ga ik toch altijd even kijken.
Er lag een stapel pulp-tijdschriften, waarvan ik een titel herkende omdat mijn vader die wel eens las. Ik heb er een paar gekocht:

Er lagen ook nog wat ander pulp-bladen. Normaal kijk ik daar niet echt naar, maar ik had vandaag niets te doen. Soms lukt het me om met andere ogen naar dingen te kijken. En vandaag viel me op dat deze omslagen interessanter zijn dan ik geneigd ben te denken. Dus ik heb er een paar meegenomen:

Ik heb helaas geen ruimte om dit spul serieus te gaan verzamelen. Maar ik zou graag een boek willen hebben met een paar honderd van de beste omslagen en een geschiedenis van deze bladen en hun uitgevers.

Comments:

jan

2013-08-28 15:24:46

ik ook

Roland Vonk

2013-08-29 12:42:53

Heerlijke rotzooi.

milan

2013-08-29 13:28:00

Deze steken echt wel uit boven wat je meestal in dit genre aantreft!

Roland Vonk

2013-08-29 15:49:49

Wel een beetje jammer dat Fool’s gold zo nog te klein is om te lezen.
Heb je een grotere scan?
En misschien meteen ook van vorige afleveringen?
Ik lees ze graag, dat snap je.