Showcase

Library party

Thursday, 1 August 2013

Ik zou best een keer een avondje ergens uitsluitend library muziek willen draaien. Dat zou een raar avondje worden: niemand herkent die een nummer zal herkennen! Behalve als Milan komt natuurlijk,maar die mag alleen komen als ie ook een uurtje draait.
Het zou aardig zijn om zo’n avond dan chronologisch aan te pakken: het begint met 50’s muziek (crime jazz, exotica rock’n’roll) en eindigt met NU-soul en hiphop, en daartussen komen alle genres in chronologische volgorde aan bod. Het funky blokje wordt natuurlijk het hoogtepunt, maar er zijn toch ook aardig wat andersoortige library-tunes waarmee je mensen de dansvloer op zou moeten krijgen uit andere genres.
Hier is een van mijn favorieten, van Henrik Wikstrom & Denny Savage, “Big bam boom”:

Het nummer komt van deze ceedee:

Dit is een van de betere library-ceedees die ik heb, met meer dan tien goieie nummers. Hier is er nog eentje, van Steve Martin, “Funky junk”:

Zo’n avondje moet natuurlijk niet al te hoge verwachtingen wekken, want er is iets mis met die library-muziek en de meeste mensen zullen dat vroeg of laat gaan horen. Maar ik ben gewoon nieuwsgierig naar hoe het zou werken, een avond lang dit soort muziek.
Ook een mooie ceedee is deze disco-verzamelaar:

Ik had u al een paar andere delen uit deze serie laten zien, maar deze wilde ik nig even geheim houden. ER staan 15 disco-nummers op gemaakt door Duitse orkesten onder leiding van mensen als Hans Hammerschild, Heinz Kiesling en Werner Tautz. Van Heinz Kiesling is deze “Heat street hustle”:

Ik kan me niet voorstellen dat hier geen mensen op willen dansen!

Comments:

Roland Vonk

2013-08-01 20:13:55

En allemaal gemaakt door goede muzikanten.