Showcase

Library R'n'R

Wednesday, 31 July 2013

Bepaalde genres library muziek zijn slechter dan andere. Voor studio-muzikanten is 50’s rock’n’roll vaak lastig. Het is technisch altijd wel okee, maar de feel ontbreekt.
Ik kom trouwens weinig library-rock’n’roll muziek tegen. Maar in de stapel die ik een tijdje terug kocht zaten twee ceedees:

De surf comilatie is gemaakt door Daniel Holter en Mike Standal en die hebben puik werk geleverd. Hier is “Boogie board”:

De ceedee “The rock’n’roll years”” bevat 19 nummers die alle genres rock’n’roll tussen 1959 en 1963 bestrijken. Van rockabilly tot doowop, van boogie tot stomping piano-blues, en allemaal gecomponeerd en gespeeld door Dave Bronze en Josh Philips. Hier is hun ??”Rockabilly heaven”:

Ik zet de beste nummers niet op mijn blog maar wel op de compilatie-ceedee die ik ga maken. Als u die wilt horen moet u nog even geduld hebben, maar hij is bijna klaar. En ik ga mijn uiterste best doen om die compilatie een mooier hoesje te geven dan wat er om deze library-ceedees zit, want daar wordt een mens niet vrolijk van.

Comments: