Showcase

Library music (2)

Sunday, 7 July 2013

Wat de library-platen en -ceedees extra onaantrekkelijk maakt zijn de vaak oerlelijke verpakkingen. Ik zal u daar ook nog wel eens wat voorbeelden laten zien, omdat ik wil voorkomen dat u denkt dat ik dit uit mijn neus peuter, maar ik wil u vandaag een paar verpakkingen laten zien die wel mooi zijn. Zoals deze serie:

Ook de “Extreme Easy Listening” serie is ook fraai vormgegeven, in kartonnen klaphoesjes die met een klein magneetje sluiten:

Omdat ik alleen de ceedees wil waar interessante muziek op staat heb ik geen enkele library-serie compleet. Maar dat is sowieso onbegonnen werk, want zoals ik al zei zijn er in dit genre zijn tienduizenden ceedees gemaakt. En uiteindelijk gaat het maar om een paar echt goede liedjes honderd liedjes.
Dit plastic mapje met zes ceedees kan ik niet echt mooi vinden, maar het is wel bijzonder en ik was nieuwsgierig naar de muziek die er op staat:

De ceedees heten “Banging beats”, “Movie mania”, “Monster rockjams”, “Wacked out”, “Twsited guitars” en “Nu rock rampage”. De muziek is iets moderner dan ik gehoopt had maar toch de moeite waard. Het zijn allemaal instrumentale liedjes van net iets langer dan een minuut, en 60 per ceedee. Hier is van “Wacked out”, geheel gemaakt door J. Pin het nummer “He has left the building”: