Showcase

Het Geluid van Amsterdam

Saturday, 29 June 2013

Ik heb vandaag de 100e aflevering van Het Geluid van Amsterdam ingeleverd, mijn rubriek voor de Amsterdamse daklozenkrant. Die 100e aflevering wordt pas eind juli gepubliceerd, maar met de vakantie voor de deur ben ik liever op tijd.
Fake Booy bood aan om een boekje te maken van alle afleveringen. Dat wil ik natuurlijk wel, maar ik zag het eigenlijk niet zo zitten. Het formaat is in de loop der tijden een keer of vijf veranderd, het beeldmateriaal is vaak niet best en hoe leuk is om 100 van die korte stukjes achter elkaar te lezen? Maar Fake wilde van geen wijken weten en afgelopen donderdag kwam hij langs met een ontwerp in een vergevorderd stadium. Het is geen boekje geworden maar een full colour krant. Ik wist niet wat ik zag, zo mooi en zo knap in elkaar gezet, ik zou het zelf meteen kopen! Fake heeft de teksten hier en daar bewerkt, er plaatjes bij gezocht en nog twintig dingen gedaan die ik hem nooit zou hebben durven vragen. Het resultaat had als bij-effect dat ik nu ineens weer heel enthousiast ben over het project. Ergens in augustus gaat de krant feestelijk gepresenteerd worden in de winkel Gifted. Tegen die wordt u er in dit blog nog wel aan herinnerd.
Ik heb geprobeerd de laatste afleveringen die ik nog niet op dit blog heb laten zien bij elkaar te zoeken, maar dat is niet gelukt. Er ontbreken er helaas een hoop. Maar goed, in augustus kunt u die in de krant lezen!