Showcase

Willy Alfredo

Saturday, 29 June 2013

Op de blaadjesmakersavond, een paar maanden gelden in de kantine van de Afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, draaide Vic van der Reijt enkele vreemde singels uit zijn collectie. Dat was erg leuk en wat mij betreft was de singel van Willy Alfredo het hoogtepunt. Ik mocht hem van Vic lenen voor mijn rubriek in de Amsterdamse daklozenkrant, “Het geluid van Amsterdam”:

Ik herinner me Willy Alfredo van de televisie, al weet ik niet meer in welk programma ik hem gezien heb. Ik meen me te herinneren dat hij een regelmatige gast was in een of andere show. Ik vond het niet slecht, dat sneldichten van hem. Ik hoorde toen ook al wel dat het soms behoorlijk rammelde, maar toch: hij was de enige sneldichter die ik kende.
Op het singeltje staat een fake optreden, maar Willy Alfredo doet geen enkele moeite om in de platenstudio beter te rijmen dan hij op het podium deed.

Maar het gaat natuurlijk om de A-kant, die Vic die avond liet horen. Tjongejongejonge…

Toen ik naar info over Willy Alfredo googlede, bleek hij uit Gouda te komen. Niks Amsterdammer!

Comments:

Ron Posthuma

2015-11-27 11:20:04

Hallo. nergens op internet kan ik beeld of geluidsmateriaal van hem vinden. Wie kan mij helpen?

Miranda

2016-03-02 19:14:05

Hallo Ron,
Ik heb een schilderij van Willy Alfredo via zijn vorig jaar overleden kleinzoon. Heb je hier interesse in? Vriendelijke groet, Miranda

Frederike

2021-01-18 13:36:42

Dit is een Hagenees! Willem Jue, de oom van mijn moeder. Bekend als Willy Alfredo. Sneldichter.