Showcase

Boeken van Roland

Monday, 10 June 2013

Ik ging aan het einde van de middag een dutje doen en toen ik drie uur later weer wakker werd, stond er een grote tas met boeken die Roland Vonk had gebracht terwijl ik lag te slapen. Dit zat er in de tas:

Twee van de boeken van Douglas Hofstaedter had ik al, de rest is nieuw voor me. En zoals u al heeft vermoed, is dit geen stapeltje ramsch-boeken. Ik heb geen ruimte voor tien boeken, dus of er moeten wat andere boeken sneuvelen, of ik ga deze boeken verknippen. Maar voorlopig liggen ze op de grond naast mijn bureau me gelukkig te maken omdat ik ze nog mag lezen.
Vandaag kreeg ik een grote schilderklus: vier weken werk! Het is een oud huis, met allerlei ornamenten, diepe kasten, schuiframen, enzovoort. Dat komt maar een keer per jaar voor, dus dit is een enorme luxe.
De vorige bewoners lieten enkele muurschilderingen na die de volgende bewoner overgeschilderd wil hebben. Het zijn hele fraaie schilderingen, en ik zou ze liever ongemoeid laten. Als binnenhuis-archeoloog heb ik uiteraard foto’s gemaakt en ik ga met de nieuwe bewoner nog een keer praten of ze ze toch niet willen laten zitten:

Comments:

Arjen

2013-06-10 22:53:42

Heel fraai inderdaad. Het lijken me illustraties van Ingrid en Dieter Schubert. Zijn ze nageschilderd?

Jon van den Berg

2013-06-13 17:17:10

Klopt helemaal, Arjen.
De beer en de egel komen in ieder geval uit ‘Het kleine boek van Beer en Egel’:
http://www.letterenfonds.nl/images/2012-07/exhibition-schuberts.jpg
Het lijken me – helaas – geen originelen.

Roland Vonk

2013-06-15 20:31:36

Ik zou de muizen en de slak houden. Die zijn het subtielst.

Roland Vonk

2013-06-15 20:32:20

En wat die boeken betreft: geef ze weer door, of knip erin, als ze maar gebruikt worden.