Showcase

Boeken

Friday, 7 June 2013

Ik ben weer aan het schilderen bij mijn uitgever. Toevallig hadden ze net een kast leeggeruimd en lag er een stapel boeken en tijdschriften waaruit ik mocht meenem en wat ik wilde. Ik koos voor vier Globe-deeltjes, een boek over tattoeages en een Taschen-boek zonder kaft met foto’s van Serge Jacques.

Ik heb al eerder over de Globe-reeks geschreven. Deze vier boekjes bevatten niet de allerbeste illustraties, maar toch wel een paar hele goeie. John Kenney illustreerde het leven van Napoleon:

B.H. Robinson maakte de tekeningen voor het deeltje over vliegtuigen:

En John Berry maakte het tamelijk saaie boekje over gaswinning aantrekkelijk met zijn tekeningen:

Het tattoo-boek is niks voor mij. Ik houd niet van tattoos. Hooguit als het gaat om oude foto’s, waarvan er in dit boek een aantal staan, maar zelfs die maken me niet echt enthousiast.

Alleen deze foto deed me wat. Maar ik denk niet dat het de bedoeling was om hierom te lachen:

Het boek van Serge Jacques bevat een paar honderd pin-up foto’s uit de tijd dat de dames nog schaamhaar hadden en niemand nog precies wist hoe je geil moest kijken.

Erg leuk, maar ook wel erg veel, en de speelkaarten die je vroeger op de kermis kon winnen staan er niet in. Maar goed, ik ben wel met slechtere boeken thuisgekomen na een dag schilderen.

Comments: