Showcase

Foto's

Saturday, 27 July 2013

Als ik mijn iPhone oplaad doe ik meestal aan de computer, terwijl ik de digitale dingen doe die ik zoal doe. De foto’s die ik met de iPhone heb gemaakt worden dan automatisch op de harde schijf van mijn computer gezet. Inmiddels zijn dat er zoveel dat ik allang het overzicht kwijt ben, maar af en toe doe ik en halfslachtige poging op de foto’s te ordenen. Dit kwam ik vandaag tegen:

Op mijn fietstochten dor de stad probeer ik te fotograferen wat ik mooi vind. Dit is een mozaïek op een muur van een gebouw in mijn buurt. Misschien niet echt geweldig, maar wel een typisch voorbeeld van de wederopstandingskunst die nog altijd weinig aandacht krijgt en bij verbouwingen wordt gesloopt zonder dat een haan er naar kraait.

Dit is een foto van Anouk, die ik heb bewerkt voor Ger van Wulften die voor de Peppo special een pagina over Anouk gaat maken.

Ik heb nog meer foto’s van Anouk getatoeëerd,maar die kunt u zien in de Eppo.

Als ik schrijf of teken, gebruik ik altijd en stukje karton als onderlegger. Daar kan ik dan ook meteen mijn pennen op uitproberen als ze even haperen of een nieuwe vulling hebben gekregen. Soms levert dat dit soort plaatjes op:

Ik snap niet dat er op de iPhone geen mogelijkheid zijn om foto’s van een naam of en tekst te voorzien. Ik heb diverse mensen gevraagd of ze wisten of daar niet een app voor bestaat,maar tot nu toe ben ik hem niet tegengekomen. Misschien kunt u zo’n app bouwen?

De rode dozen waarin het ShowCase-boek zit, moeten altijd nog even in elkaar gezet worden. De vouwen en gaten zijn voorgestanst, maar soms zitten de kleine stukjes die eruit zijn gestanst er nog met een haartje karton vast in de doos. Dat zijn stukjes van 3 bij 12 millimeter. Toen ik de laatste paar dozen klaar maakte, lagen er na afloop een paar van die rode dingetjes op tafel en in plaats van ze weg te gooien, heb ik ze aan elkaar geplakt:

Comments:

jan

2013-07-27 11:59:43

“Ik snap niet dat er op de iPhone geen mogelijkheid zijn om foto’s van een naam of en tekst te voorzien.” hele goeie, op de camera’s die ik ken ook niet. Mijn mini-disc recordertje (inmiddels in onbruik geraakt medium) had een wieltje waarmee je het alfabet afkon. Door het wieltje in te drukken voerde je de letter, teken of cijfer in. Héél handig: direct na of tijdens de opname het bestand een naam geven. Ach, die goeie ouwe tijd ;)