Showcase

Kasten

Tuesday, 18 June 2013

Vandaag in de woning die ik de komende weken ga schilderen alle kasten schoongemaakt. Dat zijn er zes, met meestal vijf planken. Sommige kasten zijn zo diep dat je er een bureau in zou kunnen maken.

Het huis is grondig opgeruimd door de vorige bewoners; er lag niets op de grond toen ik er begon. Maar toen ik vandaag alle kastplanken verwijderde, kwam er toch een en ander tevoorschijn. En er waren ook nog wat haken die de vorige bewoners niet van de wanden hadden gehaald. Dit is de complete oogst van vandaag:

Op de weg naar huis zag ik een kastje op de stoep staan:

Het leek zo veel op het kastje dat we al een tijdje zoeken dat ik het op de fiets heb gezet en mee naar huis heb genomen. Het glas in de deurtjes en in de twee zijwanden is nog heel, het kastje was alleen bedekt met een dikke mix van muizenpis, bakvet en vastgekoekte huisstof. Ik heb het inmiddels schoongemaakt en het is prachtig. Ik ga het binnen kort een beetje plamuren en schilderen en dan hang ik ergens aan de muur in onze leefkamer.
In het huis waar ik schilder hing ook nog een enorme print van Viviane Westwood:

Op de foto ontbreekt het rechterdeel, het ding is ongeveer 250×150 meter. Het is een print die uit zes banen bestaat. Ze waren erg goed op de muur geplakt en het lukte me niet om het ding geheel onbeschadigd eraf te krijgen; er zitten twee kleine scheurtjes in. En er zitten stukken muur aan, want die kwam mee toen ik de print losmaakte. Als iemand belangstelling heeft voor een leuke wanddecoratie…

Comments:

Roland Vonk

2013-06-19 13:18:29

Wereldkastje!
En mooi, al die dingen die je in huis hebt gevonden.
Alles kan een verzameling zijn, dat blijkt maar weer.