Showcase

Uppercase

Wednesday, 14 August 2013

Het blad Uppercase, dat ik een paar dagen geleden kocht, heeft erin gehakt. Ik kocht het omdat de dingen die er in stonden zo mooi en inspirerend waren, maar ik was twee dagen lang uit het veld geslagen. Dit is werk op een terrein waar mijn hart ligt, maar op een niveau dat ver buiten mijn bereik ligt. Dat zou op zich natuurlijk geen effect moeten hebben op mijn creativiteit, maar dat heeft het wel. Gelukkig is het ergste nu weer over.
Op de site (ergens op het blog ) staat het hele nummer trouwens in e-vorm te lezen. De oudere nummers waarschijnlijk ook, hoop ik, maar ik kon ze vooralsnog niet vinden. Mijn computer is erg traag en zoals u weet ben ik ook geen held met computers.
Nadat ik mijn eigen geknoei weer in een redelijker perspectief kon zien met het werk dat er in het tijdschrift te zien is, ben ik begonnen aan een bijdrage aan de “Creative Challenge”. Dat was dit:

De bedoeling was de letterbak te vullen met eigen dingen en het resultaat te scannen en op te sturen naar Uppercase. Er valt niets te winnen, maar ik had zin om het te proberen en ik hoop natuurlijk ook dat Uppercase iets in mijn werk ziet. Het idee dat ik zou kunnen leven van mijn creatieve werk is nog steeds niet uit mijn hoofd en dit zijn kansen die ik niet wil laten lopen. Ook al ben ik realistisch genoeg om te beseffen dat het een kleine kans is dat ik op mijn leeftijd nog ga doorbreken als kunstenaar, je weet nooit. Er gebeuren wel vreemdere dingen in dit leven!
Ik wilde eerst iemand vragen om mijn idee digitaal uit te voeren, maar uiteindelijk heb ik het toch maat met schaar en lijm gedaan.

Voor het volgende nummer werd gevraagd om alfabetten die iets te maken hebben met “office”. Ik heb een alfabet gemaakt dat is gebaseerd op mijn favoriete pen, de Rotring Variant:

Comments:

Jon van den Berg

2013-08-14 18:46:36

Kijk, de online versie van nr. 17:
http://issuu.com/uppercaseyyc/docs/uppercase-17-preview?e=1025577/3948693.
Wat je moet doen is steeds het nummer aanpassen in de url. Kan t/m nummer 14.
Succes met je deelname aan de creative challenge. Stuur meerdere inzendingen plus een link naar showcase.

Jon van den Berg

2013-08-14 18:54:19

Issue 12:
http://uppercasemagazine.com/issue12/

Ton de Ruijter

2013-08-15 21:14:42

Leuk weer eens een Jonker alfabet te zien. Je kunt het nog steeds…

Roland Vonk

2013-08-17 12:31:38

Ongelofelijk.